БСП окупира местата на зам.-областни управители в страната

Антон Тодоров, zonanews.bg

Служебното правителство назначи десетки ортодоксални БСП кадри на висши позиции в централната изпълнителна власт. За това е писано вече доста и фактите се знаят. Извън изследователския интерес на коментаторите обаче останаха назначенията в средния ешелон от изпълнителната служебна власт. Един подробен преглед на персоните показва стряскащи факти – почти във всички областни управи в страната са инсталирани верни на БСП кадри, както и проблемни персони, свързани с ДПС, с формацията на Мая Манолова, както и кадър на Костов отпреди двадесет години.

Нека направим полет над това „кукувиче гнездо“, за да видим кои са излюпените пиленца на Корнелия Нинова, които скоро ще започнат да грачат грозно и зловещо. А когато отворят и лакоми човки, за да „папкат“ – тогава, едва тогава, умните и паметливи българчета ще разберат, че много обичат да наказват на избори и затова обикновено започват от себе си.

Назначеният за заместник областен управител на Област Благоевград Слави Христов е бил активист на ДПС преди десетина години. Той е заемал ключовата позиция на председател на комисията по общинска собственост и приватизация като общински съветник от ДПС в община Родопи.

Пореден кадър на БСП е заместник областният управител на Област Бургас Божан Божанов. Той е член на ОбС на БСП-Бургас и кмет на Ветрен по времето на бившия кмет на Бургас от БСП Йоан Костадинов.

Във Варна Радев и Янев намигват на ДБ с назначаването на Силвия Александрова за заместник областен управител. Александрова е била изпълнителен директор на „Златни пясъци“ АД в периода 2000-2007 г., т.е. когато обръчите на Драгалевския командир овладяваха комплекса.

Назначената Габриела Шилкова за заместник областен управител на Велико Търново е била областен председател на Младежката организация на БСП-Велико Търново.

Кристина Сидорова е назначена за заместник областен управител на Област Габрово. Тя е бивш народен представител от БСП в 44-то Народно събрание. Другият зам.-областен управител на Област Габрово е Стилияна Събева-Тинчева, също кадър на БСП. В периода 2003 г. – 2007 г. е била заместник-кмет на община Габрово, когато кмет е червеният Богомил Белчев.

Зам.-областен управител на Област Добрич е Здравко Здравков. Той е член на БСП от 2000 г., а от 2016 г. е председател на БСП-Крушари. В момента е общински съветник от БСП и кандидат-депутат от БСП на последните парламентарни избори от 4 МИР-Добрич.

Вторият зам.-областен управител в Добрич отново е кадър на БСП - Галин Господинов. Член на Общ съвет на БСП-Добрич и кандидат за народен представител от БСП на изборите за 45-то НС.

В Ловеч зам.- областен е Милко Недялков, дългогодишен ръководен кадър на БСП на местно ниво. Председател на Общ. съвет-Ловеч, когато кмет е червеният Минчо Казанджиев. Милко Недялков е бил депутат от БСП в 44-то НС.

Латинка Симова е назначена за заместник областен управител на Област Монтана. Тя е била кандидат-кмет на Вършец от БСП на местни избори 2019 г.

Даниела Николова-Кършева е единият назначен от служебното правителство зам.-областен управител в Област Пловдив. Тя е бивш кандидат-депутат от Движение „България на гражданите“ на Кунева, което сега е във формацията на Мая Манолова.

Отново БСП кадър е другият зам.-областен управител - Иванка Петкова. Иванка Петкова е била заместник - областен управител на Област Пловдив в правителството на Пламен Орешарски. Петкова е била сътрудничка на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев по време на тройната коалиция. След това влиза и в борда на Летище Пловдив.

Найден Късов и Драгомир Златев са назначени за зам.- областни управители на Област Разград. Найден Късов отново е БСП кадър. Той е бил кандидат-кмет на БСП в Община Калоян на местни избори 2019 г. Драгомир Златев също е кадър на БСП - след като кандидатът на БСП Денчо Бояджиев спечели кметското място в Община Разград през 2019 г., Златев е назначен в отдел „Опазване на обществения ред“ в общината.

Назначената за заместник областен управител на Област Русе Стефка Караколева е също БСП кадър - била е кандидат за народен представител на последните парламентарни избори от 19-ти МИР-Русе.

Заместник- областен управител в Област Смолян е кадърът на ДПС Младен Исаев, кандидат за депутат от партията на Доган през 2013.  Заместник - областният управител на Област Търговище Ивайло Венков отново е БСП кадър, бил е областен управител в първото служебно правителство на Румен Радев в периода февруари-май 2017 г.

Заместник - областният управител на Област Хасково Мартин Узунов е съветник в МО по време на тройната коалиция и правителството на Сергей Станишев. Другият заместник- областен управител на Област Хасково Виолета Желева е била депутат от БСП в 44-то НС.

За заместник областен управители на Област София е назначени Цветелин Софрониев. Той е на „двойна езда“ - председател е на БСП-Изгрев, но в същото време е дългогодишен най-близък помощник на знаковия ДПС кадър Емил Иванов, който беше дългогодишен кмет на Община Своге от ДПС, областен управител на София област при Орешарски, бивш представител на ВИС-2 за региона на Своге в ранните 90-те години. През 2014 по време на кабинета Орешарски, Цветелин Софрониев отново, не без скандал и проблеми, е назначен за член на Комисия за защита на личните данни (КЗЛД).

Назначената за заместник - областен управител на София област Дарина Николаева е отново БСП кадър - тя е ревностен участник в организирани от БСП-София тематични юридически приемни.

Заместник-областен управител в Област Шумен е третият в листата формацията на Мая Манолова на последните парламентарни избори - полк. Сашо Евлогиев.

Заместник - областният управител на Ямбол Драгомир Димитров е дългогодишен кадър на БСП в местната власт - първо в общината, а после кат оглавен секретар в Област Ямбол в периода 2007-2009 г. Днес е общински лидер на АБВ, коалиционен партньор на БСП. Светослав Стоев, вторият заместник - областен управител на Област Ямбол отново е кадър на БСП – бил е кандидат за общински съветник оот БСП-Ямбол 2019 г. Миналата година е избран за член на Общинския партиен съвет на БСП-Ямбол. 

https://tribune.bg/bg/mrezhata/anton-todorov-bsp-okupira-mestata-na-zam-...