You are here

БСП са партия на преразпределителите, точно каквито са и ГЕРБ. И каква е разликата?

Ilian Vassilev

Не виждам особен проблем в това, че БСП си харчат парите за собствена телевизия. Проблемът е, че тези пари не са техни, а ваши, на данъкоплатците. ГЕРБ също си има телевизия, ДПС пък има много телевизии през Пеевски, Атака, ВМРО, НФСБ. Не зная за Воля само. 
Ако ги питате за основанието - ще ви кажат, че не могат да пробият в централните медии. Със сигурност ще намерят някакво основание - защото всяка изява на критика по централните медии веднага се затапя с реакция на властта.
Вероятно още си мислят, че с вестник Дума и със собствена телевизия ще втвърдят ядрото си. 
Не им е това проблемът - БСП не може да увеличи доверието в кръгове извън ядрото си. Обречени са с тази партизански тип политика, без темели, с пропаганда и популизъм - огледално подобие на Борисов и ГЕРБ. Нинова има налудничавата амбиция да победи Бойко на негов терен, а това е абсурдно не като възможност, а като полезност.
Ако съизмерите проблемите на страната с "решенията" които дават - лъсва тоталната неадекватност. Всичко е в сферата на харченето, но няма грам в сферата на изкарването на пари. Те сами не могат да предложат достоверна политика как хората да произвеждат повече и да станат по-богати. Те са партия на преразпределителите, точно каквито са и ГЕРБ.
И каква е разликата? 
Факт е, че влиянието на ГЕРБ върху кръгове в БСП остава на висота. Тъй като номерът с германският тип правителство не може да мине - сега обмислят номер с експертно правителство, което се подкрепя от повече партии. Трикът с "експертите" е че никоя от сегашните партии не знае как да продължи сама във властта. БСП не може да спечели, ГЕРБ не може да управлява - това е парадоксът.
И тъй като идва буря искат да прехвърлят горещия картоф на "експертите". Има вече списък и "премиер". 
И едно важно условие - да не пипат "техните". А това е невъзможно условие - тъй като реформите и запазването на неприкосновени територии са взамно изключващи се неща.

Фейсбук