Бургаско безхаберие : Нормален плаж или помиярска яма

Малко предистория 

Министри решиха през декември 2018 г. за концесионер на морския плаж „Бургас-север“ в община Бургас да бъде определен класираният на второ място участник в проведения конкурс „КРАМ ИНС“ ЕООД, съобщи правителствената информационна служба.

Те упълномощиха министърът на туризма Николина Ангелкова да сключи договор за концесия след провеждане на преговори за подобряване на предложенията на участника.

Това се налага, тъй като след провеждане на концесионната процедура за морски плаж „Бургас-север“, участникът, класиран на първо място, е подал заявление, с което декларира невъзможността си да сключи концесионния договор.

През 2017 г. 11 български плажа получиха 5 звезди за качество със световния сертификат „Син флаг“. Високото отличие, което оценява ивиците за качеството на морската вода, екологичност, безопасност, услугите и удобствата, които предоставят не получиха плажовете на Бургас ? А Бургас иска да е туристически град и да печели от летния туризъм свързан тясно с плажовете му, включително и най-големият "Бургас-север"и подобен приз е химера ...

Явно "Син флаг" с помиен канал насред плажа и казани с царевица разнасяни от роми няма как да има ... И това положение не е от днес или отпреди година-две ... Община Бургас, както и Областна управа не правят нищо това да се промени ?!

Помиярска яма или нормален плаж

Иначе в сайта на Областна управа не липсва инфо и покана за подаване на сигнали свързани с нередности по плажа, но мерки май никакви ?!

Може след тази публикация двете заинтересувани страни -  Община Бургас и Областна управа да се задвижат и направят нещо за помиярския канал насред плаж "Бургас-север" и да помогнат на концесионера или ако е според клаузите на договора да го задължат да промени тази помиярщина.

Европейски плаж - помиярна яма не е реклама за Бургас, нито е здравословно ...

"Под лупа"