You are here

Бургас подкрепи Пирин и законността

Бургазлии, подкрепиха с второ мирно шествие Пирин и законността - от Часовника до Площад „Тройката“, и протестираха срещу решението на МС от 28.12.2017 г. за промяна плана за управление на Национален парк „Пирин“ от 2004, с което се отваря за строителство 48% от територията на парк „Пирин“.

И този път около стотина бургазлии се събраха около Часовника с плакати поддържащи исканията за защита на  едно от най-ценните природни места в България и оставка на министър Нено Димов (за цялостно творчество, системни лъжи на обществото и имитацията на обществено обсъждане на измененията в ПУ на НП Пирин) така както това се случи в още в още 14 български града (+ Лондон и Брюксел) .

Шествието се събра пред община Бургас и оттам с песни и лозунги се отправи към пл."Тройката", където част от участниците поиграха хоро.

Бургаската подкрепа макар и скромна е нужна, за да бъде чут гласа и на гражданите, които единствени останаха с подкрепата на някои медии да се борят против корупцията в територията на Баш ЕвропреЦедателя Борисов .

"Под лупа"