Бургас - „най-хубавият град“ за таксита ...

Такситата в Бургас с най-висок налог в България ?!

Със Закон за допълнение на Закона за местните данъци и такси, ДВ бр.32/ 22.4.2016 г. 

Кметът Димитър Николов обяви намерение налогът за таксита в община Бургас да е 900 лв. И негодуванието е огромно, но ... Кой е ходил на риболов с Бойко, а ?! И е хванал 4 кила сафрид ?!

 

Няма друг ! Кой е спряган под сурдинка, че може и да е кандидат на ГЕРБ за президент, въпреки че трябвало да е жена ... Абе, жена, мъж, все едно днес повечето са унисекс ...

Дори в Симитли им е ясно това, че в Бургас ли ...

Според заявените досега намерения в другите общини се обсъждат минималните 300 лв. - например във Варна.  В двата курортни града минималната тарифа е 75 ст., а се определя различна такса.

В Стара Загора предложението е за 700 лв., а във Велико Търново и Поморие - 600 лв.   

В Пловдив общината също се е спряла на минималната ставка от 300 лв.

В София новият данък, който ще плащат такситата от 1 януари, може да оскъпи услугата в столицата с около 30 стотинки. 

Това означава, че ако сега първоначалната такса в София е 70 ст., тя ще стане най-много лев. Друга възможност би била повишение на таксата за повикване на такси - сега тя също е около 70 ст. при повечето превозвачи.

Съветниците в София гласуваха вчера промяна в Наредбата за местните данъци и такси. До края на септември това трябва да направят всички общини и да определят размера на данъка, който ще трябва да се плаща за всяко такси след Нова година. Изискването беше записано в новите текстове на Закона за автомобилните превози, приети през пролетта. Така кметствата трябва да определят данък в размер между 300 и 1000 лв. Той ще се внася предварително от фирмата превозвач.

В столицата работят около 6000 таксита, от които само в бюджета на града догодина се очаква да влязат над 5 млн. лв.

Преди съветниците да вземат решение, членове на транспортната комисия в СОС се срещнаха с таксиметрови превозвачи. След разговорите шефът на Комисията по транспорт Екатерина Йорданова от ГЕРБ обяви, че са постигнали съгласие около гласуваната по-късно сума от 850 лв.

Бургазлии, сега ясно ли ви е, че ГЕРБ работят в „интерес на гражданите“ ... Дори и името им знаем на тия граждани от Банкя, София или от Житарово ...

И да не забравите да им изберете президента – жена-мъж ... или както се случи ...

http://avantage.bg/