Буруджиева: Борисов цели или предсрочни избори, или вотът е подготвен

Политологът Татяна Буруджиева заяви, че има нехаресване към Цецка Цачева и вариантите за нейната президентска кандидатура са два – Бойко Борисов да се стреми към предсрочни избори или резултатите от вота са предварително подготвени.

„За всички други номинации Борисов обясни, че са му страшно важни. За Цачева излезе така, че е ненужна и може да бъде заменена. Три месеца говорят колко титаничен кандидат ще извадят и на фона на това, което наистина могат да предложат ГЕРБ, това предложение изглежда леко несериозно“, коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Математикът Михаил Константинов пък бе на мнение, че положителното от тази кандидатура е липсата от предсрочни кметски избори в София и Бургас: „Кметовете не трябва да правят нищо друго в мандатите си. При Томислав Дончев и Цецка Цачева е възможна замяна на постовете им без избори“, каза Константинов. Той подчерта, че политическата логика сочи победа на ГЕРБ, но битката ще бъде сериозна.

Татяна Буруджиева се съгласи с прогнозата, че ГЕРБ ще води на първи тур, но уточни, че това няма да стане със сериозна преднина. Според нея няма логика управляващата партия да победи на втори тур.

„Парадоксално е – ГЕРБ издига човек, възпитан в матрицата на партийния секретар, а БСП издига натовски генерал. ГЕРБ започва тежко да прилича на възраждаща се БКП, каза още политологът.

http://frognews.bg/