България в дневния ред на Европарламента, който се кани да се намеси във вътрешните работи на България с натиск

 

Евродепутати от различни групи са съгласни, че "Атака" е националистическа, ксенофобска партия, която не може да бъде защитавана

0f5eca842b0

По предложение на групата на Европейската народна партия (ЕНП) Европейският парламент ще обсъди днес на сесията си в Страсбург обстановката в България.

Решението бе взето при откриването на сесията в понеделник. Предложението бе прието с гласовете на ЕНП и групата на "Зелените", а социалистите и либералите гласуваха против.

Зам.-председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер предложи да бъдат обсъдени също и настояванията за нови избори у нас. В България в момента има малцинствено правителство на социалистите, съставено с помощта на радикалната партия "Атака", заяви той.

Българските националисти имат "екстремистки убеждения и заплашват с гражданска война в страната".

Народното събрание (НС) работи, защото тази партия е търпяна, за нас това е договор с дявола, каза Вебер.

Председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев е опитал да назначи за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) "един бивш мафиот". Това накара гражданите да излязат на улицата в знак на протест срещу организираната престъпност, заяви още Манфред Вебер.

Той отбеляза, че ГЕРБ е прекратила участието си в пленарните заседания. В София всеки ден хиляди граждани протестират срещу действията на правителството, това не се случва в Будапеща, коментира той по повод множеството упреци срещу управлението на унгарското правителство на премиера Виктор Орбан (ЕНП).

Евродепутатът Мария Габриел (ЕНП) посочи, че от 18 дни хиляди граждани в България протестират срещу политиката, която води "правителството на БСП, ДПС и "Атака".

В момента наблюдаваме нестабилност на парламентарното мнозинство, което може да функционира единствено с подкрепата на "Атака", добави тя. Габриел определи като безпрецедентно внушение изявлението от миналата седмица на председателя на НС Михаил Миков, което по нейните думи ограничава свободата на медиите в страната.

Според нея у нас липсва прозрачност в цялостния процес на взимане на решения и по назначенията в изпълнителната и законодателната власт.

Дебат по тези теми е необходим, за да покажем на българските граждани, че техният глас се чува. ЕП следва да излъчи посланието, че не прилага двойни стандарти спрямо различните държави и различните управляващи партии, заяви Мария Габриел.

Председателят на групата на социалистите и демократите (С&Д) Ханес Свобода посочи, че подкрепя такъв дебат, но през септември.

942986_620600424636568_911654331_n

Чудя се къде бяхте, когато "Атака" подкрепяше правителството на премиера Бойко Борисов, обърна се той към своите колеги от ЕНП. Тогава не чух никой да говори.

Отдавна много ясно заявих, че "Атака" няма нищо общо с европейските ценности, трябва да сме открити и не е необходимо да крием, че в България има проблем, заяви Свобода.

"Не е възможно едно европейско правителство да е зависимо от една изключително антиевропейска партия. Виждам, от друга страна, и тази партия и нейният лидер какво поведение показват в България и това поведение по никакъв начин не се санкционира от управляващите БСП и ДПС", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев за БНР.

Евродепутатът от групата на социалистите Ивайло Калфин заяви, че "Атака" е националистическа, ксенофобска партия, която не може да бъде защитавана, но и от ГЕРБ зависи тя да няма такава тежест в българския парламент.

"Действително една ксенофобска партия има възможност от нея да зависи кворумът в парламента, защото една друга партия отказва да влезе в парламента и да се регистрира. Така че въпросът е политически. Решението се състои в решението на ГЕРБ и там трябва да бъде намерено, за да има в България парламент, който да работи", каза Калфин.

По материали на БТА,БНР, vesti.bg

П.П. Лично аз обаче се чудя къде е реакцията на т. нар. „европейци“ със заплати от десетки хиляди евро търкащи гащи и показващи усмивки пред камерите в Брюксел против подобни партии и движения във Франция, Австрия, Германия ...

Защо мълчаха тези „европейци“ за произхода и участието на един български премиер в престъпната СИК, защо не прочетоха грамите на американските посланици в България споделени в Уйкилийкс. Защо не протестираха срещу подкрепата на Атака за Бойко Борисов и ГЕРБ, а сега когато противостоенето е по линията дясно-ляво искат да се месят във вътрешните работи на България ?!

Господа европейци, премахнете ВСИЧКИ ГРАНИЦИ – държавни, социални, пазарни между 28-те страни членки на ЕС, формирайте ново обединение и дайте шанс за общо ново правителство на една конфедерация, общи закони и права, БЕЗ РАЗДЕЛЕНИЕ НА ИЗТОК, ЗАПАД, НА БЕДНИ И БОГАТИ и тогава се месете и управлявайте с вашите виждания и „мъдрости“...

П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.