You are here

БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА

Kozaколаж: Владимир Дойчинов

„Във всяка държава си има мафия, само в България мафията си има държава.”

Виц, виц , ама не!

Отдавна се говори, че приватизацията ни е пладнешки грабеж, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че икономиката ни се ликвидира, при това целенасочено и добре платено за някои, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че политиците и институциите покровителстват всяка една далавера в държавата и нищо не става без тяхното знание и участие, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че разделение на властите няма и институциите някак си не са независими, а обслужват тесни партийни и бизнес интереси, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдаван се говори, че целия ни пазар се държи от картели и монополи, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че законодателството и правораздавателната ни система насърчават беззаконието и престъпността, обслужват чужди и местни бизнес интереси, при това не безплатно, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че здравеопазването ни е само средство за източване на парите на хората и ликвидиране на човешкия фактор в държавата, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че образователната ни система работи срещу децата ни и не им оставя никакъв шанс за “светло” бъдеще, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че възрастните хора в България са подложени на геноцид от държавата, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че майките в България са дискриминирани от държавата, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори, че българина е толкова обеднял, че е цяла загадка как изобщо оцелява физически, ама не – питайте политиците и институциите.

Отдавна се говори …..

Е благодарение на „мъдрата” политика на всички досегашни правителства и най-вече на последното, балона най-после се спука – не само се говори, ами вече е общоизвестен факт, питайте политиците и институциите – както е тръгнало може и да си признаят.

Абе ние имаме ли изобщо държава и институции и за чий са ни тези политици?

Докога ще живеем като роби в собствената си държава и дали “терминал две”

е единствения изход от кризата.

Не е ли време да се огледаме около нас и да се замислим какво ни пречи, освен политиците и институциите, да бъдем като Швейцария, Холандия, Исландия или която и да е друга бяла държава по света.

На себе си ли ще вярвам или на политиците и институциите.

Народът се пробуди и вече е на улицата.

Остава тези които разбират, за разлика от политиците, тези които знаят, за разлика от политиците, тези които искат, за разлика от политиците и тези които могат, за разлика от политиците, да заемат местата си начело и заедно, обединени, да намерим изход – друг шанс срещу политиците и институциите може и да нямаме.

A иначе „кучетата си лаят, а кервана си върви” и „гарван гарвано око не вади”….

Красимир Бачков

П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за  евентуално допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.