България е червена и управлявана от “терористи” повече от 70 години, но както виждате управлявана легитимно, защото Основният закон си го пишат те.

Георги Тутанов

КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ОТ 1991 г.

Вижте колко хитро е направена тази комунистическа конституция, гласувана от комунисти и повече от 30 години, работеща единствено за тях.

1️⃣ Ролята на ВНС: Само ВНС може да променя държавното устройство, но да се стигне до ВНС е много тежка и трудна процедура.
2️⃣ Ролята на президента: Изолираха президентската институция от изпълнителната власт, тъй като излъгаха Жельо Желев да стане президент, но в същото време създадоха инструмент “служебно правителство”.
3️⃣ Служебното правителство е инструмент за последна инстанция, който трябва да се използва, ако президентът е един от тях, тоест комунист, а парламентът е с мнозинство на опозицията (да се разбира опозиция на комунистите): буташ правителството, разпускаш парламента и властта идва при теб. Радев това прави от няколко години.
4️⃣ За прокуратурата и провомощията на главния прокурор писах вчера.
5️⃣ Махнаха от чл.1 в старата конституция ролята на БКП и я скриха в чл. 12 от тази, която действа в момента. 

В старата конституция само БКП можеше да управлява, а в конституцията от 1991 г. могат да участват в управлението единствено партии, но когато разбиеш БКП на много партии, лъжейки народа, че има плурализъм, то пак управлява БКП. 
(Малките демократични партии не се допускат в управлението, а точно там се развиват демократичните политики и идеи).

България е червена и управлявана от “терористи” повече от 70 години, но както виждате управлявана легитимно, защото Основният закон си го пишат те.