България обявява неутралитет на 15 септември и след това има цели 4 отказа да влезе в Тристранния пакт - 2 на Хитлер, един на Мусолини и един на Сталин.

Даниела Горчева

 

Kostadin Iliev, да започнем първо с това, че не съм Ви "Горчева", а "госпожо Горчева". Мама не Ви ли е научила на обноски, г-н Илиев? Или и нея не е имало кой да я научи на обноски по партизанските землянки? Така - на фамилно име без учтивото "господине/госпожо" пред него може да си подвиквате в ОФ клубовете, но тук ще спазвате културата на водене на дискусия и ще се държите учтиво.
Това, първо. Второ, но не по важност.
Виждам, че имате огромни пропуски по родна история. Питате ме кой бил спасил България от разгрома и към коя коалиция била България във Втората световна война.
България, господине, не е подпалила ВСВ, а вашичкият идол Сталин с другарчето си Хитлер, с когото през септември 1939 си поделиха Полша - те подпалиха Втората световна война, понеже бяха зинали света да погълнат!
СССР и Третият Райх бяха съюзници от 23 август 1939 до 22 юни 1941.
ВСВ започна една седмица след като тези две тоталитарни държави- червената и кафявата, подписаха тайни протоколи за подялбата на Европа.
България обявява неутралитет на 15 септември и след това има цели 4 отказа да влезе в Тристранния пакт - 2 на Хитлер, един на Мусолини и един на Сталин.
Точно така: на Сталин, който се кани да влезе в Тристранния пакт, но иска Варна и Бургас от Хитлер.
След което праща Соболев в България, а българските изоглавени комунисти воглаве с Антон Югов и Никола Вапцаров агитират за влизането на България в Тристранния пакт и разпространяват позиви: "Искаме съюз със СССР и с героична и социално-справедлива Германия".
България влиза в Тристранния пакт на 1 март 1941 от немай-къде, изправена пред заплахата в противен случай да бъде окупирана от Германия.
Но България влиза в този пакт с изричното условие, че нейната войска няма да воюва извън българските държавни граници и ще воюва само, ако бъде нападната. И удържа това си обещание и чак до есента на 1944, не води нападателни бойни действия срещу никого, срещу нито една страна, а със СССР е в мирни дипломатически отношения въпреки германското недоволство.
И едва, когато нашата страна вероломно е окупирана от единия от двамата подпалвачи на ВСВ - СССР, българската войска е изпратена да гине по фронтовете на ЗАВОЕВАТЕЛНАТА за Сталин война.
И докато нашите момчета гинат там за хатъра на Сталин, в тила боклуците комунисти избиват по най-жесток начин и подкрепени от щиковете на Работническо-селската къравочервена сталинова армия, техните братя и бащи и ги заравят полуживи, с извадени очи в незнайни ями по деретата.
И до днес ние още не знем къде са техните масови гробове. След това започна избиването на целия държавнически, духовен, военен и интелектуален елит на българската нация с т.нар. народни съдилища, а всъщност сталинистки процеси.
30 хиляди на фронта за хатъра на Сталин и още 30 хиляди избити без съд и присъда в тила - това ли Вие наричате "спасение от разгром"? Непогребани и до днес жертви на съветския геноцид!
Не Ви ли е срам?
 

PS Velislava Dareva , чети и ти, че и ти имаш бая пропуски по история.

Фейсбук