You are here

Валериан : Да си ритнеш сам столчето под бесилката

колаж : Георги Динев

Валери Симеонов явно смята, че няма нищо лошо в това да се майтапиш с милионите избити евреи. И такъв човек е вицепремиер на България ? 

С подобен коментар излезе публикация на Дойче Веле, а видеото направо е разбиващо за специалистът по всичко – енергетика, телевизия, демография, икономика, етнически проблеми и т.н.

DEUTSCHE WELLE:
Сега разбирате ли какъв човек е вицепремиер на България?

И  всичко почна от една снимка във Фейсбук, на която новоназначения зам. – министър в МРРБ Павел Тенев от квотата на патрЕотите е на посещение в музея на восъчните фигури в Париж през 2009 г. изпънал дясна ръка в хитлеристки поздрав … Снимката разбуни социалните мрежи, но още повече проблеми за патреОтите докара нелеп махленски коментар на един вицепремиер, който си помисли, че може да ги ръси както от екрана на неговата телевизия СКАТ и да му се размине, но …

Реакцията от Брюксел не закъсня …

Призоваваме министър председателя Бойко Борисов незабавно да преоцени значението на коалиционните си взаимоотношения, за сметка на общочовешки ценности, важни за достойнството на целия български народ и отвоювани с цената на милиони невинни жертви – заявяват от Единната народна партия в своя декларация.

Присъствието на вицепремиер, склонен да приема за шега нацизма е безумие в европейска България. Още по-цинично е, че същият да отговаря за демографската ни политика. Скромно се надяваме вицепремиерът Валери Симеонов да няма шеговити снимки при посещението си в концлагера „Бухенвалд“. Става дума за място, в което са намерили смъртта си хиляди човешки същества, между които и българи. В противен случай няма да се изненадаме, ако догодина си направи шеговита снимка с чалма при почитане на жертвите на баташкото клане.

Циничната снимка на новоназначения зам.-министър е далеч зад пределите на детството и подобни „шегички“ в зряла възраст са несъвместими с достъпа на подобни хора до политиката и властта. Или по-точно казано – влизат в графата „пропаганда на фашизма“, което се преследва от закона в цивилизованите държави.

И сега що стана ?! Валери Симеонов сам си рита столчето върху което стоеше под бесилката, но вече с примка на шията, която сам с приказките и с неуместни майтапчета по селски и своята самонадеяност си наниза …

Валериан ли ще му трябва или оставка каквато му искат от ЕНП и БСП под някой благовиден предлог, която предстои да му спретнат приятелите му от ГЕРБ ще очакваме в най-скоро време, но как се дава власт при толкова много милиарди до 2020 г. от ЕС ?!

Театрото продължава, а един от главните герои се оттегли зад кулисите, прикрит от доброзорната оставка на кандидат-ариеца и еднодневен зам.-министър … Очакваме и оставката на Валери Симеонов, която би била заслужена, въпреки мълчанието на премиера Борисов.

"Наци-майтапите на вицепремиера Валери Симеонов и регионалния зам.-министър биха коствали политическата им кариера във всяка нормална държава. Защо Симеонов не се опита да разкаже за Бухенвалд на Ангела Меркел, коментира Николай Драганов в baricada.org/2017/05/17/valeri-maitapchiyata-simeonov/

Вярно е, че не е никак лесна задача Симеонов да ни изненада. Все пак говорим за човек, който от трибуната на Народното събрание нарече част от българските граждани „озверели човекоподобни“, които „играят с прасета по улицата“, а пък майките имат „инстинкти на улични кучки“. 

Уви, очевидно новият отговорен пост изобщо не се е отразил на способността на Симеонов да си мери приказките. Въпросът е дали и този път ще му се размине? 

И все пак с последните си изказвания Симеонов прекрачи граници, които в някоя от даваните ни често за пример европейски държави би трябвало да доведат до тежки последици за неговото политическо бъдеще. Пишман-патриотът в типичния си небрежно селяндурски стил засегна тема, шегите с която в целия цивилизован свят биват наказвани строго. И веднага.

 

Валери Симеонов побърза да се изкаже: „Несериозни работи. Нямам Фейсбук, не съм видял снимката, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим – че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости“, заяви ракиеният патриот Симеонов в отговор. Но за добро или за лошо – не спря до тук.

Малко след първия си разговор с колегите от в-к „Сега“ Симеонов сам им телефонирал, за да добави, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера Бухенвалд. „Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там…“, заяви Валери Симеонов. ( който по-късно днес на извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас, според  Радио "Фокус" - Бургас е заявил, че срещу него се води негативна пропаганда от вестника, който манипулира интервю с него. "Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие, че съм правил шегаджийски снимки в Бухенвалд. Става въпрос за атака срещу правителството- б.р.)

Оказва се, че отговорникът за демографската политика на страната е човек, който, попадайки в едно от най-мрачните и потресващи кътчета на планетата, решава да си прави… майтапчийски снимки?! Само бихме могли да гадаем как са изглеждали те – дали господин вицепремиерът не се е съблякъл гол, за да легне на земята като труп пред някой крематориум? Чудно как ли точно Симеонов е намерил за подходящо да се „майтапи“ с някоя от безбройните жертви на нацистите?"

#ОСТАВКА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!

"Под лупа" по avantagebg.com