You are here

Валери Симеонов все пак е мерил шума в Слънчев бряг

Валери Симеонов е проверил лично нивата на шума в четири заведения в Слънчев бряг, като три са се оказали в нарушение, съобищи самият вицепремиер в Поморие, цитиран от Дарик радио. По-рано днес БТВ обяви, че Симеонов, въреки обещанието си, не е присъствал на инспекцията на старта на сезоза на Южния плаж в "Слънчев бряг" снощи.
След среднощната проверка Валери Симеонов коментира, че "резултатите са лоши". От четирите заведения, проверени лично от него снощи, три са били в нарушение, а едно е било затворено. Издадени са им констативни протоколи. 
Симеонов се закани едно от заведенията, при които измерванията са фоновия шум са показали надвишаване на допустимите норми, при следваща проверка да бъде запечатано. "Това е положението. Трудно се вкарват в път хора, свикнали да печелят от беззаконието", каза още Симеонов. По думите му обаче ефектът от проверките в курорта вече е видим.
"Две от заведенията са заградили района около тях като преместваеми обекти. Тези мутри-тарикати са ги направили като огромен бункер, а нямат право. В понеделник ще сезирам Министерството на туризма, РДНСК-Бургас и Община Несебър за премахване на тези заграждения", каза Симеонов. Той обяви, че следващата седмица заведенията на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат проверени и от РДНСК-София.

http://www.segabg.com/article.php?id=908324