Валери Симеонов някакси намеси Арменския геноцид в първото заседание на Народното събрание

Хиляда "Ще"-та звучат от Патриотите- ще възродим българската икономика, ще засилим следприватизационния контрол, ще направим антимонополно законодателство

Заставаме зад интересите на многострадалния и велик български народ, заяви от парламентарната трибуна на 44-то Народно събрание Валери Симеонов от Обединените патриоти.

Освен ограда по границата ни в предишния парламент по наше настояване имаше и ревизия в енергетиката". похвали се Симеонов, правейки ревизия на предишното участие на коалицията в управлението.

"Променен беше изборният кодекс с въвеждането на задължително гласуване и ограничаването на секциите в чужбина, а и платените наблюдатели. Това е само началото и ни предстои още много работа. Престъпниците трябва да получават заслужените си наказания. Постигнахме и съгласие относно признаването на геноцида над арменците. Прие се и инициативата ни за Закона за забрана на носенето на облекла . Закона за бурките крещи в лицето", каза той. 

"Сега ще възродим българската икономика, ще засилим след приватизационния контрол, ще направим антимонополно законодателство. Ще искаме удължаване на 5 - 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Ще искаме и по-голям контрол на ТЕЦ-овете. Ще има нова социална политика. Ще се увеличат минималните пенсии. Устойчиво ще нараснат доходите на българските граждани. Няма да допуснем бежанци и емигранти на територията на страната. Ще има полицейско присъствие на всяко населено място. Главният прокурор, председателите на ВКС и ВАС ще правят на всеки три месеца отчети за дейността си. Ще засилим ролята на профилактиката и изследванията на всички граждани - да се взима кръв, урина и ЕКГ", каза той, а депутатите се изсмяха. Той погледна лошо към всички и запита "Какво лошо има да съм конкретен, все пак казвам какво обещавам на хората", с чиито думи въдвори ред в залата.  "Българският народ каза думата си и именно той ни подреди по този начин. Той отреди да няма друга конфигурация освен коалиция между нас и ГЕРБ. Балканската обстановка вече е напрегната. Македония затъва в криза. Расте напрежението между Косово и Сърбия. Обстановката в Румъния също е напрегната. Между САЩ и Близкия Изток напрежението ескалира. В тази обстановка не може да вкараме България в спиралата на политическа нестабилност. Имаме нужда от добре работещ парламент с ясно мнозинство и стабилна опозиция. Да живее България, България над всичко", завърши Симеонов.

http://www.faktor.bg