Версиите за Митьо Очите - лечение в чужбина, бягство или контролирано пътуване

Димитър Желязков е стар познайник на органите на реда. Той е първият, който в съдебна зала признава, че е ръководител на организирана престъпна група, след което излежава присъда в затвора от 2007 до 2011 г.

Версиите за изчезването му от страната остават различни. Засега сред най-сериозната е, че той е на лечение в чужбина. Сред другите версии е теч на информация за акцията на полицията или че пътуването му е контролирано, именно във връзка с действията на органите на реда, съобщава БНТ.

Митьо Очите е сочен за страшилището по Южното Черноморие. Името му нашумява още през 90-те години, когато е сочен за лицето на ВИС по Черноморието и става публичен конфликта му с Кела - човекът на СИК. Задържан е повече от 10 пъти. Срещу него има редица висящи дела и разследвания за въоръжени грабежи, побои и отвличания. Твърди се, че на съвестта му лежат и поредица от изнасилвания, за които обаче жертвите мълчат.

След излизането му от затвора през 2011г. казва, че се занимава само с легален бизнес. В този период стават известни поредица от проверки на НАП на шесте търговски дружества, чрез които управлява бизнеса си. Държи голяма част от такситата на Слънчев бряг. Говори се, че не допуска конкуренция, както и че ги използва за разпространение на дрога.

През 2016 г. се появи публично на дело да свидетелства срещу Златомир Иванов - Баретата. Малко по-късно в заведение в Слънчев бряг при стрелба Митьо Очите беше тежко ранен и от тогава се лекува.

https://www.faktor.bg

Коментар "Под лупа" : Може пък да е отишъл да работи за евроинтеграцията на Западните Балкани ...