Вестниците стигнаха до абсурд в обслужването на Бойко Борисов

Във вторник вестниците се сбиха кой да се хареса повече на премиера Борисов.

Всичките преразказват на по 1-2 страници изказването на премиера в сутрешния блок на Би Ти Ви, плюс допълнителни пропагандни новини в

[caption id="attachment_6418" align="alignright" width="300" caption="Вестник “Стандарт” в понеделник прогласява новината за грандиозното посещение на Борисов, барабар с министрите и кметицата Фандъкова в Катар. Идеята е, че кметицата предлага на катарски инвеститори Централна баня, плюс минералната баня не къде да е, а в Банкя. На другия ден, вторник, почва битката между вестниците кой е по-любим на премиера. Снимка: e-vestnik"]Вестник “Стандарт” в понеделник прогласява новината за грандиозното посещение на Борисов, барабар с министрите и кметицата Фандъкова в Катар. Идеята е, че кметицата предлага на катарски инвеститори Централна баня, плюс минералната баня не къде да е, а в Банкя. На другия ден, вторник, почва битката между вестниците кой е по-любим на премиера. Снимка: e-vestnik[/caption]

полза на управляващите.

Какво е странното? Това, че повечето вестници са се превърнали в агитационни брошури за Борисов и партията му ГЕРБ не е новост. Интересното е, че те развиват един нагласен пиар сценарий, започнал от студиото на Би Ти Ви. Там премиерът каза две важни неща - че ще посегнат на т. нар. Сребърен фонд, за да запушват дупките.

Тази новина вестниците я замръчкаха. Вместо това те раздуха уж спонтанното решение на премиера да намери пари за лечение на болни деца. Това решение беше в отговор на неудобен въпрос от водещите, уж изненадващ. А премиерът удобно беше отишъл с папка и добре подготвен за този въпрос. Цирк.

Циркът добре го описа Иво Инджев в статия във в. „България днес” и блога си на следващия ден, като предвиди с точност, че вестниците няма да напишат за посягането на резерва, което е тревожно, а ще има гръмки заглавия, как се маха лимитът за парите за лечение на деца (виж снимките - тази новина е допълнена с други бойки новини за успехите на правителството).

Интересното е, че така представя нещата и уж финансовия и сериозен вестник „Капитал”.

А ден преди изказването на премиера пред Би Ти Ви, вестниците започват масирана пропаганда за историческото посещение на Борисов в Катар, барабар с половината министри и кметицата Фандъкова. Най-забележителна е първа страница на „Стандарт” - „Къпем шейхове”.

Идеята е, че кметицата предлага на катарски инвеститори Централна баня в София, плюс минералната баня (не къде да е), а в Банкя. А на следващия ден, вторник, почва битката между вестниците кой е по-любим на премиера.

Какво толкова, ще каже читателят, който отдавна е захвърлил вестниците. Да, но какво следва? Малката беда е, че тези вестници, колкото и да се мъчат да ги продават, дори Пеевски да изкупи всички разпространителски фирми, няма как да излизат на печалба и да реализират големи продажби.

При предстоящото все по-очевидно кризисно положение с финансите на държавата и замрялото производство и потребление, със сигурност много от тях ще бъдат закрити.

Това, че ще останат без работа камара журналисти, които сега послушно пишат дитирамби за успехите на правителството, е малката беда.

Голямата беда е, че България затъва, а същите тези вестници, вместо да дадат предупреждение, свирят като оркестъра на „Титаник” и се правят, че не виждат какво става.

Иван Бакалов

Е-вестник