Вечеря в държавна болница...

Снимка, която е "съботна вечеря в държавна болница" публикува във Фейсбук профила си гражданинът Георги Стефанов. Добавил е и тага #БезКоментар.

Както е известно, в някои държавни болници съществува малка група докторска аристокрация с гигантски заплати. Достигат до десетки хиляди левове месечно. Независимо, че болниците са държавни, самата държава не прави нищо, за да озапти собствените си директори. В същото време постоянно се тръби, че здравеопазването е "недофинансирано" и предстои да се връщат болни.

Ако съдим по определената дажба да изхранване, очевидно това е метод да се изгонят болните от болницата. Подобен порцион реално е по-малък от този на затворник или на бездомно куче в столичния приют на Фандъкова.

В момента здравеопазването е превърнато в дойна крава за малка докторска олигархия. Масата доктори и медицински сестри получават малко, а за пациентите - евентуално ако остане нещо. Системата засега работи, но ако извращенията продължават, скоро няма да останат нито медицински сестри, нито доктори, нито пациенти. Ще остане само елитът в БЛС, НЗОК и Министерството на д-р Москов.

http://gudelnews.com/