Видими резултати: Бургас на първо място по замърсяване на въздуха в страната

Знаех си аз, че не може град управляван от кмет на ГЕРБ и заместник на Вожда да няма отлични и видими резултати ...

Не говоря за второто място по брой заразени с коронавирус от вчера или за 11-о място по доходи на бургазлии, или за най-високите местни данъци и липсата на условия за бизнес, а за първото място по наднормено замърсен въздух с ФПЧ ...

Обещанията на кмета Димитър Николов и на онези общински съветници, които се бореха против тази гадост, докато се докопаха до места в ОбС-Бургас се превръщат в кьорфишек от ден на ден, точно както и видимите резултати на ГЕРБ тук, които са видими само за усвояващите гербери и близките им фирми.

Днес наднорменото замърсяване на въздуха с ФПЧ е най-голямо в Бургас и то пред промишлени градове, в които все още нещо работи като Девня, Шумен, Пловдив, Ст. Загора ?!

А факт е, че тук работят само моловете, пристанището и "братската" рафинерия, на която властите в Бургас са васали от десетилетия.

Температурата е около 20 градуса C, няма мъгла, няма отопление и интензивно движение, а замърсяването е най-голямо в България ?!

Всичко това, драги бургазлии е и плод не само на непукистко управление, но и на корупция и на гражданска пасивност ...

Ето защо е нужно да се посъбудим, ака искаме да живеем малко по-добре, защото от пандемията досега са умрели 785 българи, а годишно в България умират заради замърсяването на въздуха над 15 000 или средно по 41 човека на ден ?!

Дишайте, бургазлии и мислете кой и как трябва да ни управлява и защо не си изпълнява законовите задължения ?!!

"Под лупа"