You are here

Вие, Пеевски и сие обслужвате библиотеките и всякакви издънки на държавна сигурност.

Ilian Vassilev

Накратичко за казаното от Корпулентния прокурор по мой адрес, защото неговото е сигурно - получава заплата от публични пари и е несменяем, аз трябва да работя и изкарвам прехраната си.
Първо, именно Вие, Пеевски и сие обслужвате библиотеките и всякакви издънки на държавна сигурност. Като покажете поне един документ, удостоверяващ мой принос към ДС, но не някой писал за мен на друг, ще приема. Истината е, че Вие защитавате и охранявате властта на ДС, при това не само тук в България, но и Кремъл и Чайка. Срам и унижение е българската прокуратура да действа като филиал на руската прокуратура, като обвинявате български министри, дори български президент, че не са изпълнили желанията на руските политици. Аз съм от другата страна, при това не от днес, а от преди 1989 година. Оценката за това кой кой е дадена от Кремъл - Вие сте привилегирован гост там, аз съм в забранителен списък. Рискувал съм много, и сега го правя, живея извън зоната на комфорт. Заради хора, които имат нужда от мен, не мога да се ангажирам с политика - и вярвайте, ако го бях направил, щеше да се почувства. Но няма как да разберете, защото сте с друга ценностна система. За това и тези от номенклатурата и шефовете в ДС пуснаха машината с компроматите. Създават и медиите им лепят етикети, хората не влизат в дълбочина и готово - Цацаров ми чете морал?! Различни планети сме с Вас, по морал и отдаденост на Отечеството. Имах много възможности - всякакви постове са ми предлагали, но трябваше да бъде като Вас и аз отказах. Включително и докато бях в Русия.
Второ, да не спорим господин Цацаров, дали са пиар или не вашите акции - има обективни резултати. Ако не дават такива - значи са фейк и пиар. Но не тези дадени заявления на ваши пресконференции, пред удобни репортери, а статистиката с осъдени виновни за корупция, за контрабанда, за престъпления - тя има значение. Цялата тази антикорупционна вакханалия, който подехте в новата година, цели да придаде съдържание към една пустословна форма и кух антикорупционен закон. Прокурори с бронежилетки?!? Обречени сте - нищоправенето Ви е специалност.
Трето, Вие сте случайно попаднал на върха на общественото внимание човек, по волята и личния избор на Борисов. Вместо да използвате шанса да сторите добро за обществото и да оставите диря, се превърнахте в узурпатор на внимание и доверие, превръщайки ги в суета и пари. Нещо не отговаряте на обвиненията на Цветан Василев за стоте хиляди евро на месец от съкорпулентния Ви. Това са милиони, нали!? И какво като сте много по-богат от мен. Може властта да Ви дава привилегията на достъп до масовите медии, които ретранслират всяка Ваша "мъдрост", но това не променя тяхната посредственост.
Уви, въпросите остават, а Вие няма да бъдете вечно прокурор. 
Ще Ви припомня думите на Чърчил към Лейди Астор, но в перефраза, и днес и утре аз ще запазя уважението и вниманието на хората, ще ме четат. Колкото повече Вашия партньор Пеевски свива възможността за обективна информация през добре финансираните с публични средства медии, толкова повече ще ме четат.
Утре вие няма да бъдете прокурор, още по-малко главен. И ще се върнете там където бяхте.
Аз искам Вашата оставка защото не вършите никаква работа. Вашият договор с обществото, в който аз участвам с данъците които плащам, не го изпълнявате. Искам повече за своите пари. Пазите само една кохорта от приближени корумпирани политици и олигарси. Съгласете се, че 7 процента доверие е убийствена оценка за това колко струвате.
Зная, че бягате от публичен дебат и никога няма да посмеете да ме опровергаете в мое присъствие. Не се ласкайте - ако дисконтирате властта и медийните си "бронежилетки", Вашите професионални и лични качества не струват много, особено поставени в състезателен или конкурентен режим. 
В моя свят никой никому не е длъжен и всеки ден трябва да доказвам своята полезност за клиентите си. 
Нямам повече време - Вие на заплата, аз трябва да спечеля ново доверие.

Фейсбук