Вкарването на такъв невъобразим брой тежко въоръжена МИЛИЦИЯ само по себе си беше провокация.

Titka Patsireva

Вчера цял ден гледах записи. Вкарването на такъв невъобразим брой тежко въоръжена МИЛИЦИЯ само по себе си беше провокация. Провокациите още от сутринта бяха от страна на жандармерията. Започна се със спрейове сълзотворен газ и опити да бъдат изблъскани хората. Имаше и бити, обгазени които се нуждаеха от спешна помощ. Големи групи протестиращи бяха блокирани в странични улици. Така гневът на хората беше провокиран още от сутринта.
Какво правеха цивилни полицаи сред хората на протеста? Мимоходом ще спомена трима такива, подгонили и арестували невинно момче, което после пуснаха, под натиска на протестиращите и двама адвокати.
Освен цивилните със сигурност е имало и внедрени провокатори, вероятно от криминалния контингент. Кой къртеше павета? Реагира ли полицията на това, арестува ли тези хора? Очевидно е, че и такава подготовка е имало, освен видимата. А водното оръдие не беше ли провокация?
Късно снощи жандармерийската глутница тръгна срещу хората, раздели ги на три групи, изтласка ги и "разчисти" площада.
Всички тези провокации бяха търсени, за да се разправят с протеста.
А тази сутрин пробутаха и очевидната лъжа, че в палатковия лагер в Орлов град били намерили взривни вещества. Ако е така, защо не арестуваха притежателите им? Полицейските хватки с подхвърляне на улики са известни, но този път изглежда не са го направили професионално, ако изобщо има "намерен" взрив.
#ОСТАВКИ!

Фейсбук