You are here

Връзките между престъпните структури и властта станаха толкова много, че ДС направо е като пионерска организация

Цоньо Ботев

Е, разбрахте ли сега кой и как Ви управлява? Единият, който бил началник на полицията, бил началник на мутрата, който бил консултант, но Той тоя консултант - Очите, бил и мениджър, но пък сина на началника бил шеф на затвора, а пък другия бил работел в съдебната власт. 
Долу-горе като оная работа дето бай Михо бил на баба Злата шурея. Въобще не можеш разбра кой е във властта, кой е бандит, кой с кого трябва да се бори и въобще дали има начин някой с някого да се пребори.
А някои продължават да настояват за лустрация. Че те онези, които трябва да бъдат лустрирани са поне десет пъти повече от онези, които имат предвид лустраторите. Защото тези връзки между престъпните структури и властта станаха толкова много, че ДС направо е като пионерска организация. Кой, кога и как ще лустрира бившите ченгета, които работят заедно с мутрите? Кой кога и как ще лустрира мутрите, които са депутати, министри, зам.министри, шефове на агенции, кметове, председатели на общински съвети и служители във всякакъв вид администрации? Кой кога и как ще лустрира членовете на тайни и полутайни общества (където партийната принадлежност не важи, но си има друга йерархия) в съдебната система, в правителството, в общините и във всички други управленски структури? Кой, кога и как ще лустрира ловците от ловните дружинки, които глигани не убиват, но могат да си проведат тайните договорки без да се чувстват "застрашени" от наличието на WiFi?
Има ли някой, който може да ми отговори? Не вярвам. Но дано повече хора да се замислят...

Фейсбук