ВСС си дава 35 дена "отпуск" ! И се чудиш и се питаш, ние от една нация ли сме? С една религия, с един ценности, с един морал?

Ilian Vassilev

Специализирания съд и прокуратура си раздават коледни надбавки "на корем". ВСС си дава 35 дена "отпуск", те и през лятото имат подобен отпуск. Защо? Защото могат, защото няма законови пречки, а моралните императиви за тях са врата в полето.
Ако минем през държавната администрация нещата не са по-различни. Тук тоталния, абсолютния "шампион" е Министерски съвет който раздаде предколедно близо 3 милиарда лева за един час.
И се чудиш и се питаш, ние от една нация ли сме? С една религия, с един ценности, с един морал?
Но за всичко има Видов ден. На сламката, която пречупва гърба на камилата.
И този ден е смъртта на един град Перник, който загива без вода и ситуацията е необратима. И медиите мълчат, институциите също, Коледа, е време за покупки и веселие, какво да се занимаваме с един град.
Един заблудил се местен прокурор бил намерил двама министри за "виновни". Ама на тях не им пука, защото ги пазят "от горе".
Нова ТВ ви забавлява с различен тип реалити - от сутрин до вечер. Дори "Господарите на ефира" преминаваха в уеба, но уж ви разсмиват, а ви се плаче. Сатирата и хуморът им не лекуват, не оздравяват обществения организъм, чиято имунна система е заспала.
За това утре погледнете към Дондуков 1 и 2, погледнете към Перник и се погледнете в огледалото - кой е отговорен за всичко?
Рождество Христово е един от големите празници в християнски календар. Но не случайно Великден е най-големият. Защото не всеки роден е възкръснал.

Фейсбук