ВСУ разби на пух и прах руски батальон, унищожени са над 70 БМП-та (снимки и видео)

Река Северски Донец се превърна във "втората Чернобаевка“

 

Днес Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разрушиха понтонен мост и унищожиха десетки БМП-та, танкове и камиони на руския агресор при опит да преминат река Северски Донец.

Снимките и видеата от погрома над руските нашественици са уникални.

„Днес следобед, 12 май, рашистите се опитаха да евакуират обкръжените войски на Въоръжените сили на Руската федерация, но бяха унищожени от артилерията на ВСУ. Елиминиран е цял руски батальон“, съобщават властите в Киев. 

Руснаците са били хванати в капан след като украинската отбрана е взривила понтонния мост, по който е трябвало да се изтеглят в отстъплението си. Част от солдатите на Путин са успели да се спасят като изоставили машините и да побегнали да преплуват реката.

 

 

През последните 4 дни при неуспешни опити за преминаване на Северски Донец руснаците са загубили над 70 единици бронирана техника, както и общо два пехотни батальона.

Най-тежки загуби днес е претърпяла 74-та мотострелкова бригада на въоръжените сили на РФ (военна част 21005). 

Според ръководителя на Луганската военна администрация Сергей Гайдай случващото се край Северски Донец може да се определи като "втората Чернобаевка“ заради тежките погроми над рашистите.

 

 

 

Британското разузнаване също потвърждава, че руснаците търпи големи загуби в жива сила и техника в битките с украинската армия. Някои части от въоръжените сили на РФ вече бяха изтеглени от Харковска област.

Сега окупаторите са се концентрирали върху предотвратяването на въоръжените сили на Украйна да достигнат границата с Русия.