Всякакви доклади имаше за АЕЦ "Белене" които доказаха че ще има дефицити от електроенергия. Помислете какви загуби щяхме да претърпим ако бяхме последвали съвета, а ГЕРБ опитаха всичко.

Ilian Vassilev

Всякакви доклади имаше за АЕЦ "Белене" които доказаха че ще има дефицити от електроенергия. Първоначално, при рестарта от 2004 година, дефицит щеше да има в периода 2011-2012.
След това когато през 2012 година правеха поредния рестарт, поредният доклад на реномираната HSBC твърдеше, че дефицит на електроенергия ще има към 2020 година.
И годината мина и всички знаете какво стана.
Общото е, че за тези доклади плащаме ние, а те винаги показват дефицит към годината, която трябва да се започне изграждането на АЕЦ "Белене".
С много колеги доказвахме, че това е обикновена измама и непрофесионално мнение, но друго е да платиш скъпо и да наемеш чужд авторитет, за да убедиш народа.
А те както виждате чуждите авторитети работят срещу пари. Ако ги наемете пак ще пишат, че дефицит ще има към 2030 година, за да стартирате изграждането тогава.
А сега си помислете какви загуби щяхме да претърпим ако бяхме последвали съвета, а ГЕРБ опитаха всичко. На всичко отгоре засекретиха доклада - от ГЕРБ разбира се.
Някой да съди HSBC за невярна прогноза довела до щети?! Не, няма и да съди. Защото в договора има едни малки буквички, които казват, че отговорността за щети последвали от ползването на съвета и препоръките е за сметка на ползващия ги.
 
Фейсбук