Всяка власт, особено тази, която се е задържала много години, създава около себе си кохорта от интелектуалци, бизнесмени, медии и прочие обществени дейци, които я обслужват.

Ilian Vassilev

Всяка власт, особено тази, която се е задържала много години, създава около себе си кохорта от интелектуалци, бизнесмени, медии и прочие обществени дейци, които я обслужват. Тодор Живков в това отношение е най-яркия пример, с неговите апартаменти, коли, привилегии и т.н.
Борисов възприе близко живковия модел за "работа с културните дейци" и ето ви по-долу резултата. Във всеки един от долуизброените случаи имате насрещна полза, сделка.
Помислете, ако ГЕРБ и Пеевски бяха сигурни, че бързите избори ще ги спечелят със сигурност, защо така неистово се страхуват от тях?!
Ами много просто, защото панически бягат от вълната на протестната енергия, която ще ги удари точно по време на изборите и се стремят да я опитомят, изморят, дерайлират до пролетта на следващата година.
Мисля, че са прави. Сценарият с незабавната оставка и служебно правителство ще ги прати в нокдаун, точно преди бързи избори.
Корупцията е главна тема, а там нещата са много, много зле за управляващите.
Очаквайте третия филм по разследването за "Осемте джуджета", нови разкрития за самия главен прокурор Гешев, за Доган, за Пеевски, за хора в обръжението на Борисов и самия него, за Първанов, за Станишев. Изобщо поредица от разкрития, на които нямат противодействие, защото са истина, която прикриваха.
За това не се вързвайте на приказките, че бързи избори ще бъдат в полза на ГЕРБ, БСП и ДПС, изобщо системните партии, защото били готови. Ако действително бяха сигурни, че победата им е в "кърпа вързана", нямаше толкова неистово да бягат от бързи избори.
Иначе рефренът властта се взема на избори, не на улицата бе класиката на БСП през целия период на прехода. Откъде да научат друго?

Фейсбук