В ГЕРБ се заговори за оставка на областния управител на София заради "Царските конюшни"

Радан Кънев предложи сегашния об;астен управител  за поста, коментира Цветанов

След като премиерът Бойко Борисов разпореди спешна проверка на документацията и фактите около скандала с продажбата на безценица на т.нар. "Царски конюшни", в ГЕРБ все повече започна да се говори за оставката на областния управител на София Веселин Пенев. Председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов заяви, че очакват резултатите.

"Сделката можеше да бъде финализирана и в управлението на областния управител Данаил Киров. Имало е инвеститорски интерес, за да се осъществи специална сделка. Инвеститорският интерес е бил с възможност да се закупи този имот на стойност 20 млн. евро. Сами си направете равносметката от сегашната сделка, която е сключена за 650 000 лева. Тук си задаваме въпроса кой предложи областният управител? От разговорите, които бяха водени, човекът, който предложи сегашният областен управител, се казва Радан Кънев", обясни Цветанов.

Затова по думите му в този скандал има две страни - "стартирана процедура от БСП в лицето на тогавашния министър Гагаузов и финализирана сделка от сегашния областен управител, който е от Реформаторския блок и по специално от Радан Кънев". "Това, което проведохме ние, като народни представители, е разговор с премиера Борисов, а той е назначил проверка на инспектората и съм убеден, че съвсем скоро ще излязат и резултати от цялата документална история и как е финализирана тази сделка. Но това, което заявяваме категорично от ПГ на ГЕРБ и като човек, който участва в преговорния процес по формирането на правителството и назначаването на съответни областни управители, е, че изцяло подкрепяме премиера Борисов за искането Реформаторския блок да оттегли сегашния областен управител", допълни Цветанов.

http://www.faktor.bg/