В ИБНИ вече не виждат смисъл от преговори с БСП за кабинет

В "Изправи се БГ! Ние идваме!" вече не виждат смисъл от преговори за съставяне на правителство. Това заяви пред БНР депутатът от коалицията Арман Бабикян по повод предстоящата среща между ИБНИ и БСП, на която по план трябва да се обсъжда дадения на социалистите трети мандат за съставяне на кабинет.

"Беше анонсирано, че този тур е свързан със следващ мандат, очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, за да може поне да има смисъл тази среща", коментира Бабикян.

Срещата е по покана на лидера на БСП Корнелия Нинова и ще се проведе от 14 часа в неделя. Подобни покани бяха отправени и към "Демократична България" и "Има такъв народ".

Според Бабикян липсата на смисъл в тези преговори идва от казаното от лидера на ИТН Слави Трифонов по време на петъчното му интервю пред БНТ, в което той беше категоричен, че партията му няма да подкрепи по никакъв начин кабинет с мандата на БСП.

На практика без подкрепата на 65-те депутати на ИТН няма почти никакъв шанс да се състави правителство, освен ако не се правят сложни сметки, включващи отсъствието на депутати от пленарната зала.

Всичко това води към провеждането на трети парламентарни избори в рамките на тази година.

В ИБНИ вече не виждат смисъл от преговори с БСП за кабинет - Webcafe.bg