В какво по-точно ви бе трудно, драга Илияна ?

Президентът Радев смачка Конституцията. Изпитваш ли „огромно самочувствие“ от това ?

Соня Колтуклиева, фейсбук

 

Илияна Йотова: “Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие. Беше ни много трудно, но имахме подкрепата на гражданите!”(БНТ)

В какво по-точно ви беше трудно, драга Илияна?

Че въртяхте интриги и насъсквахте хората. Че предизвикахте ненужни избори “до дупка”. Че създадохте няколко правителства, които задълбочиха кризите в държавата. Че се възползвахте от кризите, за да заграбите още повече власт. Че наводнихте страната с машини, за които нямаше разумно обяснение, преди вота през ноември. Че използвахте Николай Копринков за създаване на политически ГМО-та. Че приютявахте двама съветници с повдигнати обвинения. Че мълчахте в тежки за нацията моменти.

На кои граждани имахте подкрепата? Какво стана с вашите видни протестъри? Докопаха се до парламента и започнаха да се наритват едни- други, да си вадят кирливите ризи и да стават за посмешище. Вашият почтен министър Минеков раздавал хонорари за хиляди левове на близки сътрудници. Вашият министър Кацаров е даден на прокурор за обществена поръчка. Вашият шеф на НАП е хвърлил 32 милиона лева за бонуси, че даже не иска да каже размера на своя бонус. Вашият министър Бойко Рашков въведе полицейщина и насилие, никой истински не провери с какви пари са купувани неговите 19 имота. Вашите министри съставиха редовно правителство от кумове и кумци, от секретарки и любовници – правителство, което тласка държавата към мизерия.

Президентът Радев наруши Конституцията, Конституционният съд го доказа. Изпитваш ли “огромно самочувствие” от това?

П.П. Илияна, спечелихте втори манда с 66% от гласовете при рекордно ниска избирателна активност, загубихте няколкостотин хиляди гласа в сравнение с 2016 г..