You are here

В Малта са арестувани 8 души заради убийството на журналистката Дафне Галисия

Властите в Малта арестуваха осем заподозрени във връзка с убийството на разследващата журналистка Дафне Каруана Галисия, предава AFP, като се позовава на изявление от премиера Джоузеф Мускат.
Журналистката бе убита при бомбен атентат през месец октомври, докато разследваше обвинения за корупция срещу близкия кръг на Мускат и опозицията.
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат определи убитата разследваща журналистка като неговия най-голям противник, но обеща да изправи отговорните за смъртта й пред правосъдието. Лявоцентристкият министър-председател, когото синът на убитата журналистка посочи като съучастник в убийството, опита да измести вниманието към основната опозиционна Националистическа партия, като заяви, че именно тя е била фокусът на последното й разследване. „Немислимо е в страна като Малта някой да умре заради работата си, в случая на Каруана Галисия за това, което е написала“, заяви по-рано Мускат. „Тя навярно бе моят най-голям противник, атаките й срещу мен датират още от дните, когато бях лидер на опозицията. Но това бе нейната работа“, каза премиерът, като добави, че е поискал помощ от Федералното бюро за разследване на САЩ и от европейските служби за сигурност за установяването на извършителите. 

http://www.segabg.com/article.php?id=884063