В момента Борисов дава "мило и драго" да бъде забелязан и да се измъкне от санкциите на САЩ.

Ilian Vasilev
 
 
Е като премиер да правиш новина от това, че си говорил със заместник държавен секретар на САЩ Кийт Крач е "новина" от първи ред.
Единствената причина за този разговор е визитата на президента Радев в Естония на срещата по Интермариума и паниката на Борисов, че в САЩ са си спомнили как отказваше да даде тези 20 милиона евро /да напомня поляците дадоха 200 милиона евро във фонд, в който САЩ дават 1 милиард долара. Борисов отказваше изобщо да припознае инициативата "трите морета" и не даваше съгласието си да бъдем домакини, докато САЩ публично се разграничиха и критикуваха игрите му с имената на Турски поток и геополитическите му задкулисие с Путин.
Очевидно Борисов все повече слуша израелския си пиар консултант, но някой трябва да му каже, че тази работа с консултанти не става. Основното в стратегия на чуждестранните му пиар консултанти, които са по препоръка на негов "приятел" премиер е - за да намали публичните си прояви като прекъсне всякакъв шанс журналисти да му задават неприятни въпроси. Всяка една медийна изява трябва да бъде режисирана, в зона на комфорт и в режим "Вожд народу думаше", тоест еднопосочна комуникация. И само обещания, пари, захарен памук. Все едно че е бил инопланетянин, току що кацнал на Земята.
Очевидно слуша консултантите и за дрехите, за ярките цветове, и за неформалните одежди, защото в костюма изпъкват достойнствата на политическото му свръхнормено тегло и изглежда нелепо.
От мен поздрави на тези които му пратиха и посредничеха за консултантите - влакът напусна гарата. Накрая ще плати едни големи пари и ще си тръгне, ако има късмет, без да бъде арестуван на излизане от МС.
В момента Борисов дава "мило и драго" да бъде забелязан и да се измъкне от санкциите на САЩ. И там израелските консултанти няма да могат да му помогнат. Чакайте новини.
 
Фейсбук