В Община Бургас безработните могат да поставят демонтираните пейки от кмета Николов

Ти да видиш ?! В най-добрият за живеене, а и май за безработица град стачкуват в условията на извънредно положение и коронавирус ?! Просто да поладеет человек, както казваше преди години бургаският гларус на чист руски ... Десетки безработни от Бургас протестираха пред сградата на Общината въпреки заразата с коронавирус.

Заради мирното им шествие кметът Димитър Николов бе принуден да излезе при тях. Нещо, което рядко се случва ... Той им обеща храна. Хората, останали без работа, на които държавата отказва и обезщетение, макар че са съкратени от работодателя, трябва да кандидатстват онлайн за помощта.
Протестът бе организиран в социалните мрежи. Майка на две деца, сподели пред една телевизия, че е чакала 7 часа пред бюрото по труда, за да й кажат, че нямала право на обезщетение.
„Синът ми е студент и трябва да му кажа, че въпреки блестящия му успех трябва да спре да учи, защото няма с какво да го изпратя във Варна, защото ни съкратиха, защото ни уволниха, защото загубихме работата си“, сподели Венета Георгиева.
„Мизерстваме ние и семействата ни. Виновникът е държавата“, пише на плаката, с който тя посрещна кмета.

Димитър Николов се опита да успокои безработните протестиращи, като каза, че Общинският съвет е взел решение да отпусне 300 000 лева за осигуряване на три нива хранителни продукти.
„Разбирам тревогата и изнервянето на всички. Напрежението идва в повече, знам. Нямам нищо против различното мнение и протестите. Но не бива сега и по този начин“, сподели във Фейсбук кметът. Е, работа ще се намери може би при монтирането и ремонтирането на стотиците пейки премахнати от парковете по усмотрение на стратегическото решение на кмета за борба с коронавируса ... Мъдро, нали ?!

Сега разбирате ли, защо толкова години от "Под лупа" пишем, че не палмите, плочките и спортните зали ще променят нещата към по-трайни ползи за бургазлии, а инвестициите,работните места и по-високите доходи са по-важни ...

Вярно е, че когато има пандемия всичко се обърква, но когато бургазлии имат повечко "мазнинка", както се изцепи Вождът може да се оцелее по-лесно, но когато основната дейност в "най-хубавият град" е търговията и далаверите за свои хора е трудно и вчерашният протест показа  това ...

"Под лупа"