You are here

В Путинска България и в Путински Бургас плащаме за лукса на тошовисти и путинци

Неконкурентната позиция и поведение на Лукойл дългосрочно увеличават цените на горивата в България, намаляват разполагаемия доход на гражданите, и потискат конкурентноспособността на фирмите.  Отсъствието на конкурентно предлагане е огромен недостатък на българската икономика, вероятно отсъпващ само на проблемите на България в налагането на ред и законнност пише Хенрик Сьоренсен

Нищо ново за Бургас и бургазлии, които плащат едни от най-скъпите горива в България и то след като рафинерията на „Лукойл“е в Бургас …

Най – късото транспортно разстояние до бензиностанциите, но най-високи цени и вчера и днес и утре ?!

Докато в Бургас цената на литър бензин е 2.07 лв. за литър, то в Казанлък където няма рафинерия , а калашници и рози цената днес е 1.97 лв. за литър?!

Цели 10 стотинки разлика на литър ...

А какво до кажем за Русия, където цената е едва 1.16 лв. за литър бензин ?!

Така е в Русия ...

Така е в Казанлък ...

Така е в Стара Загора ....

"Последните 9 години рафинерията  „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД отчита, че е на загуба и съответно няма да разпределя дивидент в полза на акционерите. За първите  години след покупката на Нефтохим, Лукойл имаше извинение, тъй като трябваше да се покрива дълг (впрочем изкуствено натрупан). Но пък това бе причината рафинерията, струваща над 1 милиард, да се купи за тези мизерни 100 милиона – джобни пари за руски олигарх. Интересното е, че и от приватизацията през 1999 година не е разпределян  дивидент никога. Как  тогава  придобилия го Лукойл Руска федерация ще си възвърне инвестицията, че и да отчете някаква печалба, каквато е и целта на всеки бизнес?!  Явно че този въпрос  не го вълнува. Не се вълнува и НАП. Сигурно има друг начин да се печели от  рафинерията, но печалбата да не остава в България. Примерно – като се манипулират финансови резултати и се пренасят ползите и печалбата извън България.  Законодателят е формулирал в  ЗКПО извличането на подобен дивидент, маскиран като…скрито разпределение на печалба …в  полза на компании, регистрирани извън България или компанията майка Лукойл.

Практически манипулирайки финансовите резултати в цялостната си международна схема Лукойл регистрира загуби в редица свои предприятия в чужбина, а значителна част от печалбата се консолидира в компанията – майка и от там в руския бюджет, т.е това е още един скрит  данък „Русия“. 

Нормалната търговска печалба в пъти (в Германия тя е не повече от 10 ст/литър, а тук – над 40 ст./литър), дори и дистрибуторът „Лукойл България“ ЕООД отчита за последните 5 години над 20 милиарда лева приходи и нито стотинка печалба. Ум да ти зайде от наглост, безочие, както и от безхаберието на НАП и Прокуратура. И рафинерия, и дистрибутор отчитат години наред десетки милиарди приходи и нито стотинка печалба, за разлика от Лукойл Руска федерация, който отчита 82 милиарда долара нераздадени дивиденти."

 http://istinata.bg/?p=1413

Напълно е ясно защо в Путинска България и Путински Бургас цените са така напомпани и прескъпи ...

Просто храним аверите и пазачите на Тошо и аверите на Вова Путин ...

"Под лупа"