В софийска болница излъгали жена, че има рак, за да я оперират

Дъщеря разказа във Фейсбук покъртителна история за това как е завела майка си в болница, а там казали, че има рак, който трябва да бъде опериран по спешност.

Действието се разиграва в столичната 5-та градска болница.

Ето какво разказва Венета Кавалджиева:

„След колоноскопия на майка ми в 5-та градска й съобщават за наличие на тумор в дебелото черво с размерите на орех (имаме го и сниман на рентгенова снимка).

Правят биопсия и ни казват, че операцията е спешна и задължителна. Налагало се изрязване на голяма част от дебелото черво и извеждането му отпред на корема.

Майка ми от страх не се подлага на тази операция, а отива и си прави колоноскопия в Италия (тя е с италианско гражданство). Там не й откриват абсолютно нищо и казват, че рентгеновата снимка е фалшива – било отпечатък от пръст на ръка според тях. От какво са взели биопсия в 5-та градска – представа си нямам.“

Това не е първият скандал, свързван с тази болница. Преди време стана ясно, че пациенти са били изнудвани, за да дават пари преди операция. Болните били карани да дават дарения с твърдението, че по този начин щели да изразят своята благодарност към лечебното заведение.

Запознати разкриват, че формулярите за така нареченото „дарение” буквално се тикали в ръцете на хората и вместо да се подписват за избор на екип, докторите ги карали да им дават пари.

http://bultimes.bg