You are here

В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока, а в Бургас да не е по-евтина ...

От КНСБ открили топлата вода, че само в София издръжката на един човек била по-висока с 200 лева от Бургас да речем или от Северозападнала България ?!

Машалла! Голямо откритие ...

Сигурно метрото и лъскавите магазини или билетчето от 1.60 лв. са опразнили портфейла на софиянци, а защо това да не са местните данъци и такси или безсмислените ремонти в София ?!

Сетих се ! Сигурно мръсният въздух натъпкан с ФПЧ е принудил софиянци да си купуват маски и противогази и оттам да са се увеличили разходите им ...

Може дори санирането - панацеята на ГЕРБ, която била силно забавена да е причинила допълнителни разходи за отопление ...

Но за това пък в София получават за септември 2017 г по данни на http://www.nsi.bg най-високата средна заплата от 1427 лева ?!

А в отличника Бургас, който бил "най-хубавият град за живеене" едва 892 лева ?! Разликата е с 535 лева в полза на столичани ?!

А цените на дребно на хранителните стоки в Бургас са по-скъпи или равни на тези в София ????

Герберската гордост на кмета Димитър Николов е със средни заплати по-ниски от тези в Стара Загора - 1052 лв., в Разград -1043 лв., във Варна - 1016 лв., във Враца -1003 лв., в Пловдив - 951 лв., в Габрово -935 лв.

Едва на 8-о място сме по средни доходи в страната, а какво да кажем за Видин с едва с 675 лева ???

И кво сега ще ревем за софиянци, ли ?!

София от времето на преврата от 1944 г. не е България и продължава да се развива по съветски модел - един мегаполис и провинция ...

Смешен е този плач и откритието на топлата вода ...

Христо Луков за "Под лупа"