Гебрев за записите: Иззеха ги преди години, защо се хващат с тях сега?

Гебрев проговори за записите, разпространени от прокуратурата по-рано днес. Според собственика на “ЕМКО” ООД държавното обвинение е иззело всички налични записи от охранителните камери във фирмата още преди 5 години. Не е ясно обаче защо те се обработват чак сега.

“Това е нещо съвсем старо, защо не е отработено досега и защо сега се излъчва в общественото пространство? Никой не ми е показвал кадрите, което е още по-странно – то изскача в публичното пространство, а пострадалият, с който да се посъветват, да го информират – не е направено“, допълни бизнесменът пред bTV. 

Записите са били предадени за експертиза и бяха направени обществено достояние по-рано днес поради широкия обществен интерес към опита за убийството на Емилиян Гебрев. 

От разпространените кадри се вижда, че на 28 април 2015 г. в подземния паркинг, използван от Гебрев, е забелязан мъж, който се движи между автомобилите на дружеството “ЕМКО” ООД, което е собственост на бизнесмена. От прокуратурата разследват дали мъжът е свързан с опита за убийство на бизнесмена и на сина му заради съвпадение на датите. 

Един от заподозрените според британската полиция е бил в България по същото време. Той е руски офицер с име Андрей Федотов и е бил само за 2015 г. цели 3 пъти у нас. Веществото новичок беше използвано и срещу Андрей Скрипал, който беше отровен в Солсбъри.

Интересно е обаче защо до тях се стига едва сега, ако те са били в ръцете на прокуратурата в продължение на 5 години. Един от възможните отговори е, че ги пускат сега, за да запълнят с някакво съдържанието новия канал в Youtube на прокуратурата.

https://frognews.bg/novini/gebrev-zapisite-izzeha-predi-godini-zashto-hvashtat-tiah-sega.html