Георги Иванов: Хиляда роми са регистрирани на три адреса в Победа

Георги Иванов: Хиляда роми са регистрирани на три адреса в Победа

Тези хора ще гласуват за ГЕРБ и ДПС, 10 човека ще влязат в бъдещия общински съвет с техните гласове, прогнозира кандидатът за кмет от Партията на хората от народа

Десет кандидата влизат в Общинския съвет на Бургас с цигански гласове. Изборите от 2007-а показаха, че от ромския вот най-много са спечелили ГЕРБ – 6 съветника, и ДПС, каза днес на пресконференция кандидатът за кмет от Партията на хората от народа Георги Иванов. Според него сега ситуацията ще е същата. Пред журналистите той изнесе фрапиращи факти - на улица „Тамара“ в кв. Победа на номера 36, 38 и 40 били регистрирани над 1000 роми, а на ул.“Ален мак“ 13 в „Меден рудник“ - над 500.

„И на тези избори ще е така – на 23 октомври над 90 процента от циганските гласове ще отидат в ГЕРБ и те ще спечелят убедително във всички ромски квартали. Ако това не стане, аз ще се прекръстя на Хасан“, каза Иванов в характерния си атрактивен стил на говорене. Той поясни, че улица „Тамара“ е дълга не повече от 60 – 70 метра. „Тези цигани в редица да се наредят като войнишка рота, пак не могат да се съберат на нея, камо ли да живеят на тези 3 адреса“, допълни Иванов.

Той смята, че е несправедливо ГЕРБ да събаря къщите на рибарите в Ченгене скеле, а да не пипа незаконните постройки в ромските гета, които са над 1000 и не плащат никакви налози. „Виждал ли е някой от вас ром в данъчното“, попита пак риторично кандидатът. Той призова българите  да се мобилизират и да дадат един наказателен вот, защото ГЕРБ, ДПС, БСП и „Атака“ гласували за високите им данъци. „Ромите не плащат данъци и живеят на наш гръб, в кв. Долно Езерово присъединяването към ВиК за българите струваше над 300 лева, а за циганите беше безплатно“, твърди Иванов.

„Наскоро един кандидат-кмет, любител на фолклора (Георги Манев –б.р.) и приятел на досегашния кмет,  е бил при ромите в Горно Езерово, обещал им е писта за мотори и е оставил на всяка маса по една бутилка уиски и бутилка водка“, каза кандидатът за общински съветник Христо Луков.

Негово разследване показало, че ромските гласове винаги отиват при управляващите. В началото на пресконференцията той раздаде на журналистите разпечатка от интервю на цар Киро пред столичен вестник, озаглавено: „Който ме нападне, ще му отрежа главата“. В него „монархът“ твърдял, че конфликтът в Катуница ескалирал, след като той се обърнал към ГЕРБ и така ядосал другите. „Циганският цар има кандидат за президент – Сали Шабан Ибрям, свързан с ДПС и с бившия агент на ДС Феим Чаушев. Двамата имат обща фирма „Аспостар“ ООД, в която Сали Ибрям носи името Сергей Мартинов Конакчиев. Сали е издигнат от национално движение „Единство“, регистрирано от 8 ромски фондации през 2005 година, начело на което стои Никола Иванов. През 2009 година Никола Иванов влиза в листите на БСП, а снимка от форум в НДК, на който са събрани 3 000 цигани, показва как въпросният Никола Иванов стои на първия ред до Румен Петков и Феим Чаушев. Тогава ромите са били с БСП, сега цар Киро признава, че вече е с ГЕРБ“, описа рокадите Луков.

Кандидатите на „Партията на хората от народа“ обвиниха досегашния кмет Димитър Николов, че като изпълнителен директор в „Победа“ участвал и в друга фирма с подобна дейност, която произвеждала бисквите-менте. „Обичате ли тунквани бисквити, вчера поисках да си купя „Златна есен“, но ми дадоха бисквити „Златен сезон“, започна Христо Луков. Според него, Николов имал 25% съсобственост във фирмата, която ги произвежда. Навремето седалището й е било в Харманли и се е казвала „Симерс груп“ ООД. В нея съдружник бил и Емил Зайчев – човекът, който по времето на Васил Камберов купил помещенията на ул.“Милин камък“ в Бургас, ползвани от Съюза на писателите, и ги превърнал в казино. През юли 2005 година Комисията за защита на конкуренцията получила сигнал от „Българска захар 2002“ ООД, които притежавала правата върху търговската марка „Златна есен“, че „Симерс груп“ подвежда потребителите като продава бисквитите си под същата марка, без да има право на това. КЗК забранила на „Симерс груп“ да използва името „Златна есен“ и му наложила глоба от 15 000 лева. Въпреки това дружеството продължило да произвежда „Златна есен“ още 17 месеца, за което през декември 2006 година било глобено с още 100 000 лева.

Георги Иванов недоумява и защо никъде на плакатите си Павел Маринов не показва, че е кандидат на БСП. „Или той не е точният кандидат, или БСП е натрупала огромни негативи и сега хората й се срамуват от нея“, каза Иванов.

Автор: Бесове.бг