Георги Иванов: Циганите избират повече от 10 общински съветника в Бургас

Георги Иванов: Циганите избират повече от 10 общински съветника в БургасФалшивият вот, който ни се представя, е пагубен, защото е дирижиран, каза пред медиите кандидат-кметът и водач ни листата за общински съветници от ПП „Партия за хората от народа“ Георги Иванов. Той посочи, че за цялата страна между 20 и 30% от ромския вот определя изборните резултати. „Някой от нас давал ли си е сметка, че в Бургаския общински съвет чрез гласовете на ромите има минимум 10 общински съветника?“, зададе риторичен въпрос Георги Иванов. Той посочи, че на улица „Тамара“ с номера 36, 38 и 40 в кв.“Победа“ са регистрирани 800 роми, а може би в настоящия момент бройката им надхвърля 1 000. На улица „Ален мак“ 13 в „Меден рудник“ също са регистрирани над 500 души на един адрес. „Няма как да говорим за правила и закони, ако на два номера има регистрирани неколкостотин човека. Тези номера са разположени в рамките на 30 метра. Тези 800 или над 1 000 души няма как да се строят, ако са пехотен взвод човек до човек, а какво остава да живеят на тези три номера.Даваме ли си сметка, след като в Бургас има численост между 12 и 15 хиляди регистрирани роми минимум и след като над 90% е избирателната активност в ромските секции и след като на последните избори повече от 90% бяха за ГЕРБ, по-малко от 8% за ДПС, че циганите избират повече от 10 общински съветника в Бургас? И тези общински съветници не защитаваха ли интересите на ромите, като се им предвид, че ДПС гласуваха на 99.9% всички общински докладни, които бяха предлагани от ГЕРБ в ОбС?“.

Именно поради това Георги Иванов апелира „към българите да се събудят да гласуват. Наказателният вот на българите ще промени статуквото в ОбС“. В противен случай казусът е ясен, заяви Иванов и поясни, че „ако циганският вот дава 6 общински съветници на ГЕРБ и минимум трима на ДПС, статуквото в ОбС няма да бъде променено и през следващите 4 години, нека не се сърдят после, защото именно ДПС, ГЕРБ, „Атака“ и БСП определиха тези високи данъци, които бургазлии плащат сега“. Иванов заяви, че ромите не плащат данъци и живеят на наш гръб. Той посочи, че присъединяването към ВиК в Долно Езерово за българите е било над 300 лв., а за ромите - безплатно. „Докога ще си отглеждаме наказателния вот, който ще струва в следващите 4 години прескъпо?“, зададе въпрос Георги Иванов. „В ромските махали тече лудо пазарене на гласове, записват се всеки ден. Аз ще се прекръстя на Хасан, ако няма изборна победа ГЕРБ в ромските райони на 23-ти“. Иванов обеща, че ще бъдат сигнализирани съответните институции за тези нередности.

Георги Иванов: Циганите избират повече от 10 общински съветника в БургасПо време на прресконференцията той бе подкрепен от кандидата за общински съветник от ПП „Партия за хората от народа“ Христо Тодоров Луков. Той посочи адекватен пример с кандидата за президент, подкрепен от Кирил Рашков - Сали Шабан Ибрям. По отношение на местната политика Луков припомни контрабандата със сухо мляко, в която е замесено името на настоящия и кандидат-кмет Димитър Николов, участието му във фирма за производство на шоколадови закуски, съвместно със Симеон Симеонов, като в същото време е бил и директор на шоколадовата фабрика и в Бургас, както и участието му в управлението на хотел „Белица“ в Приморско.

Кандидат-кметът Георги Иванов отправи и апел към участващите в кандидаткметската надпревара, включително и към Димитър Николов, да престанат да копират картинки и да ни заблуждават да гласуваме за картинки. „Павел Маринов апелира с картинки към своите привърженици. Сега и Димитър Николов премина към картинки за това какво ще се случи и как щял да изглежда Бургас. Ако се надпреварваме в художествени илюстрации, тежко и горко на бургазлии какво ще се случи в следващите 4 години“, заяви кандидат-кметът.

Припомняйки грешките, допуснати от настоящата администрация, сред които проектът за индустриална зона, Иванов отново наблегна на факта, че не е направена ревизия на управлението преди Димитър Николов и вече 16 години фирмите, работили по времето на Йоан Костадинов, продължават да печелят обществени поръчки. Иванов повдигна и въпроса за фирмите от обръчи в администрацията.

„Онова прословуто училище, което показвах и на картинки, но чийто проект аз имам завършен, в цялата му фаза платена на 14 евро проектиране на квадрат, когато това струваше толкова, а не както сега 5-6 евро, община Бургас с голямата си прозрачност, с голямото обещание, че няма да има „Не“, ме спря. Спря строително разрешение на петия ден. И го спря не кой да е, а заместник-кметът Марков, за когото ви обещавам, че разследването по обръча от фирми около него ще е първата ми цел, когато вляза в общината и той ще е първият, който ще излезе с раиран костюм оттам“, каза Георги Иванов.

burgasnews.com