You are here

ГЕРБЕРСКИ ПОЧИН : ДА НАПРАВИМ БУРГАС ИЗЦЯЛО СИНЬО-ЗЕЛЕНА ЗОНА

Наближава празника на шарана, ще рече Никулден, който е и празник на Бургас и е особено подходящ за бургазлии, които като едни шарани мълчат и пляскат възхитено с опашки на всяко "чудесно" хрумване на управляващите 10 години общината гербери ...

Поредното "чудесно" хрумване на кмета Димитър Николов-специалист по всичко и най-вече по транспорт е на път да направи скоро и цял Бургас синьо-зелена платена зона за паркиране ...

Друг въпрос е, че вместо да се изграждат обществени паркинги се допуска презастрояване на всяка свободна площ като тази срещу "Флората", а скоро и тази около Пиргос.

На подобни места бургазлии спираха колите си, когато отиваха на разходка из морската градина или на плаж, но строежите са ни скъпи, както и приятелите на властта и интересите им ...

Скъпа ни е уличката на кмета "Абоба", която обаче не е включена в новата зелена зона, а и там има неправилно паркиране и пример дава джипът "Тойота" управляван най-често от кметската съпруга ?! 

Е, това е правилно паркиране на кметската улица "Абоба" за тези, които не знаят и не са от Семейството ...

Но друго си е да даваш морал и ред на плебса ????

Иначе местното законотворство върви с пълна пара от чудато към по-чудато и най-вече ПЛАТЕНО ОТ ВАС, ШАРАНИ ..

Уверете се и се събудете !

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

ОТ ДИМИТЪР НИКОЛОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

"ОТНОСНО: Приемане на Наредба за изменение и допълнение Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас, определена като зона

 

 

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

С решение на Общински съвет- Бургас по т. 3, Протокол № 27/ 24. 09. 2013 г. е приета Наредба за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас, определена като зона.

Увеличеният брой на автомобили на територията на гр. Бургас и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк налага да се предприемат мерки по ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства.

В последните години Приморски парк на гр. Бургас се превърна в желано и атрактивно място, както за жителите, така и за гостите на града. Посещенията в тази част на гр.Бурагс се увеличиха с предлаганите атракции и организираните мероприятия в експозиционен център Флора, плувния басейн и Летен театър.

Освен това, разположението на парка, в близост до жилищна зона, през летния сезон, значително затруднява, а от м. Май до м. Октомври прави невъзможно паркирането на автомобили на живущите в цялата територия около парка.

Това води и до неправилно паркиране, което до голяма степен ограничава и затруднява движението по основната артерия ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и по улиците в междублоковите пространства, което налага да се предприемат мерки по създаване на правила за платено паркиране в зоната на струпване на увеличен брой посетители, идващи с автомобилите си в тази част на града през активния летен сезон.

За въвеждане на тези правила е взето предвид желанието на гражданите, изразено в множество заявления, подадени в ОП „Транспорт“, на електронната поща, с приложени списъци с подписи на живеещи там. Предлага се цялата територия да се обособи като зона за платено паркиране."

Миличките те ???? Създават ПЛАТЕНИ условия, за ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства, а пред техните кооперации (защото те отдавна не живеят в панелки ) спират върху тротоарите, за да не пречат на движението ????

Но ето подробностите в докладната ...

 

§ 12. Допълва наименованието на Приложение 1 с израза: „Синя зона“

Създава Приложение 2 „Зелена зона“, със следното съдържание:

„Приложение 2 „Зелена зона“

Подзона – „Зелена – 1“

С граници: от ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“;

Зоната заключена между ул. „Георги Баев“, ул. „Поморие“, ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Адам Мицкевич“;

Подзона „Зелена - 2“

С граници: 1. ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“, до ул. „Поморийска“;

2. ул. „Поморийска“;

3. паркинг „Северен плаж“

Найс, а ? Ще ми ходите по капани и на плаж без да си плащате ? Свърши се тая ...

На баня и на плаж без пари САМО В НЕДЕЛЯ ...

И още ...

"§8. Чл. 7. се изменя и придобива следното съдържание: „В границите на “Синя зона“ се допуска платено паркиране „Служебен абонамент“ в работни дни, в часовете от 08:00 до 19:00 часа. В границите на „Зелена зона“ се допуска платено паркиране „Служебен абонамент“ в работни дни и събота, в часовете от 09:00 до 20:00 часа. Местата за „Служебен абонамент”, за зоните се определят от общинския съвет с одобряване на схемата“.

(3) Такса за паркиране, в определената в Приложение 2 „Зелена зона“ се заплаща в дните от понеделник до събота, включително, с изключение на официални празници и обхваща часовете от 11:00 до 20:00 часа, от 1 май до 30 септември.“

Мдаа ...

Скоро поздравихме бургазлии с новата цена на билетчето увеличена с 30% от раз, сега ги поздравяваме и с новата зелена зона, която пак ще е за събиране на пари ... Защото и през лятото в неделя ще можем да спираме на местата на живущите, които ще бъдат платени от тях и пак ще има неправомерно паркиране около блоковите пространства и кво ?!

Нима е приятно на живущите в жк Изгрев около Никулден да се чудят къде да спрат около панелките си, защото един Йоан продал една уличка на една фирма, а тя спретнала супермаркет на гърба на пазара, а половин Бургас идва за риба на пазар "Велека", защото тук има шест рибарски магазина ?!

Но не ревем за зелена зона, защото това не е начина за справяне с проблемите с паркирането, а големи подземни и открити обществени паркинги, които поне на този етап при тези бургаски заплати да не са платени и да се изграждат в междублоковите пространства ... 

Иначе както е тръгнало по светъл Фандъков, Тотевски и Николовски, герберски почин цял Бургас ще стане синьо-зелена зона -касичка за управляващите.

Нека ви покажат на вас бургаските шарани колко безплатни паркинги са изградили с парите от 7 години платена синя зона ????

Честит празник, бургазлии и нови такси и цени ! Ако някой мисли за вас и вашите пари - това е кметът Димитър Николов ...

"Под лупа"