ГЕРБ-Бургас пръсна 60 бона само за една вечер

ГЕРБ-Бургас пръсна 60 бона само за една вечерБлизо 60 хиляди лева похарчи ГЕРБ-Бургас само за една вечер – вечерта за откриването на предизборната си кампания в Летния театър. Хилядарките са броени за хонорари на артистите, за наем, за транспорт за членове и симпатизанти, изчисли екип на „Под лупа”. С тези пари 60 пенсионери изкарват по цяла година, възмущават се запознати с финансовите схеми на партията.

ГЕРБ-Бургас пръсна 60 бона само за една вечерГЕРБ води най-скъпата кампания в тези избори, парите се изсипват като река, потвърдиха участници в кампанията. Сумите се раздават щедро на медии, на верни членове и на застъпници, които да докарат гласове за ГЕРБ на 23 октомври. „Подобно харчене Бургас не помни, май само Иван Витанов от НДСВ похарчи повече по време на изборите през 2003-та година”, коментират бургазлии. И припомнят, че това доведе до обратен ефект – хората се отвратиха от безогледното хвърляне на хилядарки в афиши, плакати и почерпки.

Парите за една партия идват по четири начина – три законни и един – не. От държавна субсидия, членски внос, дарения и под масата. Държавната субсидия за ГЕРБ никак не е малка и я плащаме всички ние, защото идва от нашите данъци. Другата огромна сума, която идва под масата от благодарни фирми, пак сме платили ние – защото тези фирми са спечелили обществени поръчки и сега се отблагодаряват. А обществените поръчки са с чии пари – парите на всички бургазлии, които влизат в бюджета.

Само за една вечер в Бургас ГЕРБ докара цяло съзвездие артисти и певци, чиито хонорари за едно участие са баснословни.

Едва ли са пяли и танцували без пари и са направили дарение на партията,

 твърдят присъствали на събранието.

ГЕРБ-Бургас пръсна 60 бона само за една вечерГЕРБ откриха кампанията си на 24 септември с пищен концерт, в който участваха Веселин Маринов, Графа, фолклорен ансамбъл „Българе”, Димитър Рачков, Мария Игнатова и „Комиците”. За участие само за една вечер хонорарът на тези актьори варира от 5000 до 10 000 лева, като най-скъпо взима двойката Рачков – Игнатова – 15 000 лв. За да демонстрират масовост и да покажат колко много бургазлии харесват ГЕРБ, управляващите са изсипали един куп пари. „Ако очакваха хората да дойдат само заради тях и заради Бойко Борисов, щяха да се натъкнат на една празна зала”, твърдят разочаровани от партията. Не бил случаен и фактът, че любимецът на БСП-електората Веселин Маринов е нает да весели бургазлии точно от ГЕРБ, защото между двете партии няма кой знае каква голяма разлика.

Макар и да са докарали „Комиците” в Бургас, от ГЕРБ все пак се презастраховали и под строга нота от наказание накарали хората си да се явят в Летния театър, за да демонстрират коленопреклонна привързаност към кандидатпрезидентската двойка Плевнелиев – Попова и премиера Борисов.

Гербаджии от цяла област са били докарани с автобуси по списък

За автобусите е платила партията. Сметнете транспорт от 13 общини натам и обратно по 2 лв. на километър и вижте колко ще излезе.

Разбира се, тези истини няма как да прочетем в официалните медии. Ето ви прочувствен откъс за всенародната любов към Бойко от гербаджийския сайт „Бургас инфо”:

„Летният театър на Бургас не успя да побере хилядите българи, които дойдоха за официалното откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ.

В присъствието на председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов представи кандидат-президентската двойка - Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Те обявиха, че ще направят президентската институция работеща и благодариха за подкрепата на хората от региона, с които се срещаха през целия ден...

С аплодисменти присъстващите приветстваха водача на листата Магдалена Манолова - човекът, който през последните години успешно решава проблемите на близо 80 000 души, живеещи в най-големия жилищен квартал- „Меден рудник“. Втора на сцената се качи  Диана Йорданова - кандидат за втори мандат в Общинския съвет, която с хъс и енергия се бори за всяко значимо и важно решение за града. Последва ги Димитър Людиев, човекът който осигурява работа на десетки семейства и е един от най-големите привърженици на идеята за създаване на индустриални зони в Бургас, които да разкрият редица свободни работни места. Димитър Николов представи още Семир Абумелих и Снежина Маджарова, доказали се с работата си в предходния Общински съвет, както и  новите лица - Жечо Станков, доказателство, че младите хора могат да допринесат с добри идеи в политиката, Диян Димов, човекът, който вдигна на крака затъналото в дългове бургаско пристанище, Виолета Илиева, която развива бургаската образователна система....”

Интересно, дали бургазлии вярват на подобни оди в стил „Работническо дело”?

Я сега да кажем и истината: Магдалена Манолова така и не успя да реши най-големия проблем на „Меден рудник” – набезите на циганите и липсата на улици в квартала. Да не говорим, че хората там въобще не я познават. Диана Йорданова не обясни с какви пари си е купила нов „Мерцедес” по времето на този мандат, а Димитър Людиев – как успешно се е наместил с фирмата си в столовете на почти всички бургаски училища. Диян Димов „вдига на крака” пристанището само в последния месец от кампанията, защото то си е все така затънало в дълговете. А Виолета Илиева е една обикновена учителка, доскоро редови чиновник в просветния инспекторат. Не сме забелязали кой знае какво грандиозно развитие на бургаската образователна система. Жалко, че на сцената не се е качил и кандидатът за съветник Антон Берданков (д-р Флекс), който не може да напише грамотно едно изречение. Съветваме г-жа Илиева да насочи усилията си за развиване на образованието първо към кандидатите за съветници от ГЕРБ, та да не се червят пред грамотните бургазлии.

Идеите на Жечо Станков не сме видели и чули, а Снежина Маджарова се доказа в предишния общински съвет със своята некомпетентност и пристрастие. Поздравления за г-н Абумелих и частната му болница, но една частна инвестиция съвсем не значи самоотвержена работа от сутрин до вечер в общинския съвет.

Ние от в-к „Под лупа” с нетърпение очакваме отчета на кампанията на ГЕРБ пред Сметната палата, макар че партията едва ли ще признае милионите, които пръска само за един месец пред­изборна кампания.

Сеирите на ГЕРБ

Ето какви са забавленията на герберастите в Летния театър на Бургас по време на откриване на предизборната им кампания, докато двама млади мъже умряха в Катуница, а ГЕРБ (Граждани за европейски ромски барони) се кефеха на скъпоплатени комици :

По в.Дума от 24.09.2011 г.

Велислава Дърева

Бургас, 24 септември 2011 г., 19,00-21,30 ч.

„В претъпкания летен театър ГЕРБ открива предизборната си кампания. Възторженото множество е впило влюбени взори в г-н Бъ (премиер), г-н Цвъ (вицепремиер и вътрешен министър, отпускар-изборджия), г-н и г-жа Пъ и прочее кандидати за това и онова. Знамена, балони, аплаузи, овации, речи и „Победа! Победа!“, и „Напред!“ - 40 минути официален екстаз.

Започва „същинската смешна част на нашето шоу“. Серия чалга-скечове (ако има такъв жанр) и още по-чалга-масали, гарнирани с гюбеци. Връхлита актьор с поздрава „Здравей, простолюдие!“ („ха-ха!“, радва се простолюдието), после връхлита друг - „Здравейте тюфлеци!“ („ха-ха!“, радват се тюфлеците). Следва „интервю“ със „столетник, който е коцкар и пияница“ - „столетникът“ обяснява как прави секс „сутрин, обед и ча-а-а-к вечер“, щото ходи до съседното село, понеже „местните баби бягат, като видят едноокия смок“ (оживление, смях).

На сцената - мечтание на „Марчето, съпруга на Жоро Бекъма, кандидат за президент“: „Ша станем първа дама, първа ша са изложа, първа ша са напия и първа ша повърна“ (ръкопляскания).

Появява се „пернишкото зло мама Бошка“, с бухалка и лисича яка, крещи заканително „Ша та навра в на кучето ауспуха!“, замахва с бухалката, не улучва, гневи се, заключава: „Да си сЕра на удара!“ (смях и ръкопляскания).

***

На сцената - интелектуален разговор между трима кретени:

Първи кретен: „Копелета, хубаво е да правиш секс с презерватив, но още по-хубаво е с мацка, еба си!“ (ръкопляскания)

Втори кретен: „Копелета, да спориш с жена е все едно да стрижеш куче - вълна няма, крясъци много, еба си!“ (ръкопляскания)

Трети кретен: „Копелета, излезнала ми е голяма пъпка на гъза. Добре че не ми е влезнала, еба си!“ (ръкопляскания)

В последния скеч „Жоро Бекъма, кандидат за президент“ демонстрира познания по турски: „Атака“ е „юруш бабаит“, БСП - „пенсионер сюрия“ (бурни аплодисменти), Плевнелиев - „баш булгаристан лИвент“, Цветанов - „Веско-Маринов-муабер“, Борисов - „Асфалт ефенди“ (бурни аплодисменти, евалла „Асфалт ефенди“, машалла, аферим, ашколсун!).

Предизборното шоу на ГЕРБ продължава 129 минути и 37 секунди. Моля читателите за извинение, но аз само цитирам част от порнографските шедьоври и тъпотворения. Цитирам ги не от любов към вулгарността и цинизма. А за да имате по-плътна представа що е мутренски хумор, мутренски кеф и как изглежда едно забавление в класически мутростил. И как мутренската култура обслужва мутренската политика. И как чалга-политиката ражда чалга-културата. Щото друго не може.“

Георги ИВАНОВ