ГЕРБ играе с бита карта, само и само да се издигне на пост подобен на Станишев в ПЕС

Пази Боже сляпо да прогледа в тиквено време

След като Борисов обеща, че ще бие и ПЕС барабар с БСП, сега той се опитва да вкара своята болка от ЕК Румяна Желева като заместник на ЕНП и по този начин да се изтъкне още веднъж в очите на слепите.

Само, че той забравя, че е насред сезона на тиквите и подобно упражнение може да докаже твърдението, колко е трудно да си тиква или гербер ... Вие ще прецените ...

Желева

И макар че поговорката учи да мерим седем пъти и веднъж да режем, то Майсторът на ножиците и на рязането е решил и се кани да отреже лентата и на друг възможен резил.

Партиен дом

Нека припомним защо една кандидатура не се случи преди време ...

Червена круша сини сливи не ражда

Ако свободата изобщо означава нещо, то това е правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят.”

Дж. Оруел

Спомняте ли си първия евровот в България през 2007 г.? Листата на ПП ГЕРБ беше съставена от малко известни личности и сред тях мястото си беше заела тихо и скромно една млада жена от Нова Загора- Румяна Желева. В политическия живот на България тя беше повече от неизвестна за широката публика, но дали е било така в другите сфери на живот на българското общество, както и в „сенчестите” места на политическата кухня, които не се афишират широко ?!

Това, че не е участвала „явно” в политиката или участието е било неизвестно за широкия кръг хора, гласували за ГЕРБ, беше неин плюс, както и високата й образованост, но в тези минали дни високият рейтинг на Бойко Борисов и политическото отегчение на народа й дадоха шанса да стане евродепутат. Вълната на недоволството даде 21.68 % от гласовете в полза на ГЕРБ. По това време Душана Здравкова оглавяваше петте евродепутати от ГЕРБ в ЕП. Днес почти две години по-късно имаме нова листа за евродепутати на ГЕРБ, начело с Румяна Желева ?!

Подобно на своя абсолютен неформален лидер Бойко Борисов тя не спира нито за миг с медийните изяви. Хвалбите й са големи, едва ли България щеше да я има, ако не бяха евродепутатите на ГЕРБ. То не било Черноморския регион, то екология, то сигурност, транспортни коридори и не знам още какво, всичко са засегнали герберастките евродепутати, сигурно и за извънземните нещо са приели под тяхното „мнозинство” от пет гласа ?! Най-важното обаче забравят да признаят, че петицията на сдруженията от Суходол, против сметището там е била вероятно умишлено бавена от същите тези евродепутати от ГЕРБ !!! Нали софийският кмет е техен лидер в ГЕРБ?! (това споделиха суходолци в ефира на Би Ти Ви преди десетина дни-бел. ред.).

Вероятно евродепутатите имат избирателна памет, която помни само нужното за тяхното изтъкване.

Интерес буди биографията на водача на листата за евровота на ГЕРБ, Румяна Желева и повдига някои въпроси, които са неудобни за новите политици, които са били оплетени най-вероятно тясно в червените и сини мрежи на тяхното минало.

Какво показва тази биография за евробоеца Румяна Желева?!

Началото е тихо и чисто. Ученолюбивата Румяна от Нова Загора завършва езикова гимназия в Бургас, а след това завършва „Социална педагогика” в СУ „Св. Кл. Охридски” през 1994 г. През 1995г. завършва и социология в СУ. Това се случва, когато България се управлява от БСП и Жан Виденов.

Малко по-нататък ще обясня защо го споменавам този факт и в каква възможна връзка. От 1992 г., когато е приет Законът за приватизацията на държавните и общински предприятия и е създадена Агенцията за приватизация, се пръкнаха 81 приватиза­ционни фонда, готови да „посредничат”, само че за коя сметка в разсипването на „лошата” държавна и общинска собственост, не се знаеше точно. В един такъв небезизвестен фонд откриваме следите на една жена на средна възраст, която по това време е просто социолог, но е настанена на удобно място, което сигурно е било и много добре заплатено. Румяна Желева става през 1995 год. член на УС на Национален инвестиционен фонд –НИФ „Труд” АД, който управлява активи, през 1996 г. е вече член на Надзорния съвет на приватизационен фонд „Труд и Капитал” АД- масова приватизация и управление на активи. Това „компетентно” участие в този фонд продължава три години.

Дали този висок пост не е заради нейната лятна специализация през 1994 г. във Виена, където са и ...?! Може би името на сина на Огнян Дойнов, Ясен Дойнов ще ви наведе на някои смущаващи мисли. Огнян Дойнов е бил член на Политбюро на ЦК на БКП и секретар на ЦК на БКП, от 1990 г. живее в Австрия и работи за Робърт Максуел. Дали синът има нещо общо с бащата ?! Най-малкото е наследил търговския му нюх и има участие в небезизвестната фирма „Фронтиер” на Красимир Георгиев, приятел на Румен Овчаров. Явно крушите падат под крушата ?!

Дали по това време за тези фондове може да са били „много важни” специалистите по икономическа социология ?! Прословутият приватизационен, а после инвестиционен фонд, в които Румяна Желева е член на УС, е с прякото участие на КНСБ и един негов заместник -председател Юри Жак Аройо, който там е изпълнителен директор. Ще направя важното уточнение, че Юри Аройо е син на известния червен шаман и икономист Жак Аройо, който е спряган за съветник на Тодор Живков. Ако си припомним правилото, че крушите падат недалеч от крушата и ако крушата е червена, то тогава...?!

Юри Аройо е член и на УС на Първа източна международна банка, може би най – известна с названието „Банката на СИК”. Юри Аройо е масон, както и шефа му Желязко Христов -КНСБ и под неговото най-вероятно влияние Румяна Желева става член на Ротари клуб, който е по-светска форма на масонските ложи. Тя е член на Ротари клуб Бургас-Приморие, в друг ротариански клуб Бургас член е кмета на Бургас и неин съпартиец Димитър Николов. Румяна Николова е била и президент на Ротари фондация.

Но да се върнем върху биографията й отново с полезен прочит за непосветените. В годините, когато се наливаха основите на червената и синя съмнителна приватизация, планирана още в т. нар. „План Ран-Ът”, където Иван Костов се трудеше като икономист наред с други червени икономисти, активи от над 130 млрд. долара трябваше да се разпродадат, сиреч приватизират и да се осигурят средства за българската икономика и да се покрие външният дълг на България. Според запознати в хазната са влезли между 1.2- 2 млрд. долара?! И ако това не е номер на вещи „илюзионисти”в икономиката, здраве му кажи ?!

По същото това време Румяна Желева е член на Съвета на директорите на „Пластимо” АД Самоков, което произвежда пластмасови изделия.

По-любопитно е нейното членство в Съвета на директорите на „Езтур”АД-Правец, който стопанисва партийната резиденция на Тодор Живков в родния му град?! Там се вихрят скандали с руско участие и участие на небезизвестния Мирчо Циганина, който бе спряган за източване на държавния резерв. По времето, когато Желева работи там , Мирчо Циганина имал съвместен бизнес с Елена Костова, съпругата на Иван Костов и Зоран Ристич, на които той дал 500 000 долара. Зоран Ристич е спряган за човек на Сретан Йосич и е издирван според публикации за фиктивен и нелегален износ на горива в Македония чрез общата фирма с Елена Костова „Булс” ООД.

Същият скандален бизнесмен има договор за съвместна дейност с „Езтур” АД, чрез фирмата му „Миомит”, а както отбелязахме Желева е член на Съвета на директорите на „Езтур” АД през 1997-1998 г. Дали е знаела повече подробности за руските партньори и за далаверите на Мирчо Циганина...?! Едва ли случаен човек може да стане член на управителен съвет на акционерно дружество, което стопанисва нещо принадлежало, макар и по партийна линия на Тодор Живков и то в родния му Правец ?!

Друга част от биографията на Румяна Желева разкрива връзките й с Димитър Ламбовски, който е в управата на „банката на СИК” (ПИМБ) до 1999 г., по-късно той е депутат от НДСВ, но е бил и експерт в „ Труд и капитал”. Румяна Желева се докосва и до бившия министър на МРРБ от НДСВ, Валентин Церовски, който бе отстранен заради скандал с покупка на апартамент с участието си в „Международна застрахователна компания Европа-Живот”-АД, където пътищата й са се пресекли и със сина на Огнян Дойнов, Ясен Дойнов, както и с добрия бургаски познат и съдружник на Желева Калин Рогачев.

Неведоми са пътищата Господни, но предначертани са пътищата в политиката и такива са може би и политическите пътеки на Румяна Желева. Нека да се спрем на връзките й с проф. Румен Младенов Георгиев, с който Румяна Желева работи през 1997 г. в „МЗК Европа-Живот” АД.

Какво характеризира този икономически експерт? Проф. Георгиев е председател на „Минералбанк” от 1983- 1990 г. От там много зелени банкноти са изтекли навън по червено време. Той участва в разработването на „Плана Ран-Ът”, където участва и Иван Костов. По-късно неговият син Румен Георгиев-младши твърди следното: „Баща ми предложи Костов за финансов министър”?! Виден член на Висшия партиен съвет на БСП, който е оглавяван от Александър Лилов и с член на председателството му Андрей Луканов, Георгиев предлага „синият” Костов за финансов министър и работи с Румяна Желева, която е член на надзорния съвет на застрахователното дружество?! Проф. Георгиев е и съветник на Валентин Церовски, когато е министър на МРРБ, където участва и друг познайник на Румяна Желева, Калин Рогачев, който по това време е началник-кабинет на министър Церовски, а по-късно при тройната коалиция е зам.-министър на МРРБ на Асен Гагаузов?!

Интересно преплитане, по израза „оплетени като свински черва”-сини, червени, жълти сега и герберасти. Оказва се, че най-вероятно БСП има „Б” отбор със сини фланелки, „В” отбор с жълти фланелки и смесена резервна група със синьо-жълто-червени фланелки и ГЕРБ и лого „За власт и за повече пари!”?! Изобщо не е за чудене !

Искате и доказателства ?! Ще ги дам, нека коментарът е ваш .

С каква политическа ориентация ще е партията на бивш агент на Държавна сигурност? Най-вероятно с лява и ще е готова да управлява и споделя благинките с управляващите от БСП в една коалиция. Точно така е! Ами ръководството на такава партия, какво ще е? По-червено, най-вероятно от червените. Да посочим за коя партия иде реч. Партията е „Обединен блок на труда”, която е регистрирана май 1997г. На тази партия според решение на СГС и публикувано в ДВ бр.56 от 15.07.1997 г. председател е проф. Кръстьо Петков, зам.-председател е проф.Румен Георгиев и изпълнителен секретар е РУМЯНА РУСЕВА ЖЕЛЕВА ?!!!

Има ли нещо, което тук да е случайно ?! Едва ли! Връзката е ясна, както и мотивацията. Червената политика е трамплин за издигане в обществото, а високия пост може после да се осребри, пребоядиса и т.н. Всевъзможни комбинации в стил български политик от прехода. Даже интересното е, че „ученичката” Желева е в ОБТ преди своите учители от януари 1997г., когато тълпите подскачат и скандират лозунги : „Кой не скача е червен!” Кой е подскачал и кой не е ясно, може би ?! Ако се сетим, че проф. Кръстьо Петков, който от 1990 до 1997 г. е председател на КНСБ е бил агент на Държавна сигурност, вербуван от Разузнавателното управление на Генералния щаб на МНО с псевдоним „Еленков” и е депутат от Коалиция за България начело с БСП в 39-тото Народно събрание. То се оказва, че той е ярък представител на БСП! Какви са обаче хората, допуснати от вещия агент на ДС да работят на отговорни постове в неговите структури и партия? Най-вероятно предани на червените идеи и близки съратници на шефа Петков!!! Да сложим на кантара и въпроса, що за „политическа птица” тогава е Румяна Желева, която беше евродепутат от ГЕРБ в ЕП и сега оглавява листата на ГЕРБ за евроизборите след две седмици?! Дали това е честно и морално? Нека тя и избирателите преценят, но да се замислят относно изнесената информация, която не е манипулирана, а е просто изложена подробно и без нечиста мотивация. Просто информация и нищо лично!

Нека се върнем на бизнеспартньорството на Румяна Желева с Калин Рогачев. Най-вероятно двамата са съученици от немската езикова гимназия в Бургас. По-късно общият им път минава през приватизационен фонд „Труд и Капитал” АД и през Международна застрахователна компания „Европа-Живот” АД и от съвместния им бизнес в „Глобал Консулт”-ООД от 2001 г. до 24 август 2007 г., когато Желева е вече евродепутат, но е и едноличен собственик на пререгистрираното „Глобал Консулт”-ЕООД. Явно за някои Законът е врата о поле...?! По същото време частният бизнес и високият държавен пост, който заема Калин Рогачев - зам.-министър на МРРБ са несъвместими и бизнесът се поема от Румяна Желева. Калин Рогачев е привилегирован от НДСВ и от БСП, а Румяна Желева от 2007 г. е от ПП ГЕРБ, но бизнес интересите са по-важни от политическите „разлики”?! Нищо ново за българските политици, които уж носят „нов морал”!!!

Бизнесинтересите на Румяна Желева се проявяват и в управлението на фирма „Етко-Шнайдерс” ООД и от участието й с „Глобал Консулт” ЕООД с 44 % дял в „Източни имоти” ООД с предмет „посредническа дейност на агенции за недвижими имоти...”

Както виждаме от написаното дотук, политика и бизнес вървят заедно през цялата продължителност на прехода от комунизъм през синя „демокрация”, през царуването на премиера Сакскобургготски до „тройната мафия”, оглозгала почти всичко. Дали ще остане нещо за ГЕРБ + Костов ?! Или ще се наложи да ни одерат и още някоя кожа, за да увеличат собствените приходи, няма кой да ти каже, но със сигурност ще го усетим върху гърба си и от празнотата в джобовете?!

Да се върнем върху приказката за крушата. В случая, който описахме, едно е сигурно: Червена круша сини сливи не ражда, даже и да е в ЕП!!!

Такава е политическата реалност на преплетените „свински черва”! Явно някои „тайни „ в подреждането на листите за евровота на ГЕРБ имат логично обяснение. Ако не сте разбрали, питайте, но не нас, а Бойко?

 

 

Има и още неща за припомняне, но ...

Новото, което сайта Медияпул публикува е следното:

ГЕРБ издигна Румяна Желева за зам.-председател на ЕНП

ГЕРБ номинира бившия външен министър и неуспешен кандидат за еврокомисар Румяна Желева за втори мандат като зам.-председател на Европейската народна партия (ЕНП).

Очаква се кандидатурата й да бъде гласувана по време на конгреса на ЕНП в Букурещ в сряда и четвъртък.

Кандидатите са повече от заместник-председателските места, а за номинацията на Румяна Желева пред българските си партньори е настоял лично председателят на ЕНП Вилфред Мартенс, който неведнъж в последните години е давал високи оценки за работата на Желева, съобщи БНР.

76-годишният Мартенс, който оглавява партията от 1990-а година, вече обяви, че има желание да остане на поста и занапред, което ще стане, предвид това, че няма други кандидати за поста.

Румяна Желева беше избрана на този пост с тригодишен мандат през декември 2009-та малко след провала си да стане еврокомисар.

Очакваше се ГЕРБ да издигне някой от евродепутатите си, а за фаворити бяха сочени Андрей Ковачев и Мария Габриел.

От централата на ЕНП отказват подробности, тъй като процедурата е конфиденциална. Оттам обясниха, че не могат да съобщят нито общия брой на кандидатите, нито имената им и че те ще бъдат обявени на самия конгрес, като в четвъртък предстои делегатите да определят с гласуване 10 нови заместник-председатели.

След като Желева се провали при изслушването й в Европейския парламент като кандидат комисар, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов свали доверието си от нея. Тя напусна поста външен министър и бе заменена като първи дипломат от Николай Младенов.

ЕК

Борисов обясни, че Желева не се е представила добре като кандидат-комисар и по този начин, продължавайки да бъде министър на външните работи, "щеше да създава проблем за България“.

По време на изслушването си в ЕП Желева показа колеблив английски език и слабо познание по ресора – реакция при кризи. Основната причина за лошото й представяне обаче бяха съмненията, че е в конфликт на интереси, които тя не успя да опровергае убедително в ЕП.                                                 На предстоящия конгрес на ЕНП в Букурещ ГЕРБ ще има многобройно представителство, водено от Бойко Борисов. В делегацията влизат вътрешният министър Цветан Цветанов, председателят на парламентарната група Красимир Велчев, евродепутатите Андрей Ковачев, Илиана Иванов, Мария Габриел и Владимир Уручев, народните представители Моника Панайотова, Пламен Нунев, Румен Иванов, кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

ББРЖ

След като вече е изпято, „че не е лесно да си гербер“ защо пък ГЕРБ да не опита да докаже думите на този герберски хит или онези перифразирани, „че не е лесно да си тиква“ ?!

Тикви

Все пак пожелаваме успех, г-жа Желева е от Бургас.