ГЕРБ изтрещяха...

Бойко Борисов ГЕРБЗнаех си аз, който съм живял и по време на онова, което му викаха комунизъм, че няма как комунизмът да си е отишъл, както пееше едно време по митингите Васко Кръпката.

Още когато преди две години едни граждани, които не са като едни други граждани -българи, а европейци по мерак и червенки по произход поеха власт­та, че нещо червено и комунистическо по дух ще се пръкне по време на управленския им мандат и ето днес чета в нета потвърждение на моето усещане за комунизъм.

В любимото ми кафе, ама не онова ободряващото и стоплящо душата и стомаха на човек като напитка, а в един добър сайт Webcafe.bg чета :


„Благодаря ви, г-н Борисов за надеждата

Никой още не се сети да благодари на Бойко Борисов за надеждата в нацията с преполовяването на мандата на ГЕРБ.

В този смисъл химнът на Граждани за Европейско Развитие на България, в който се казва: „ГЕРБ, ти си надежда...“ си е съвсем на място.

химна на герб митко щерев„С теб е нашта вяра“ - ако става въпрос за ГЕРБ, според социологическите агенции и днес партията на Борисов щеше да е предпочетена на избори. Различните дават различни оценки - между 26.9% („Галъп“) и малко повече - други. Все пак победители.

„ГЕРБ! България е в нас“. Виж, това е безспорен факт - справка личната карта.

„И ни зове в този час“. В навечерието на избори сме. Всички сме призвани. Ще се отзовем ли?

„ГЕРБ нас ни повежда“. Води ни, партийо, води ни...

„ГЕРБ - евронадежда“. Членството в еврозоната беше отложено от вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков за по-нататък. Според Борисов и Дянков, когато Те станат готови за нас - в смисъл да си оправят дефицитите и дълговете. Значи, ще чакаме.

„С теб изгрява светлина“. Над „Люлин“ вече видяха НЛО. Според очевидец, записан от таблоида „Всеки ден“: „Показах се на терасата си и силната светлина на огненожълтите кълба ме заслепи. Успях да ги преброя - бяха точно 25! Идваха от Военна болница, прелитаха над „Разсадника“ и идваха в посока „Люлин“...

„В нашия дом и сърца“. Според публикация в „Труд“ „българите поемат твърд курс към оцеляване в беднотията и не просто свиват колана, а вече вадят скритите резерви.


Според най-новите данни на статистиката средната работна заплата от януари 2010-а до юни 2011-а е нараснала с 12.9%, т. е. с около 80 лв. Инфлацията обаче я е подяла с 5.7% и издръжката на живота е скочила с 6.8%.“

Но все пак благодарим за надеждата. Друго от години българският избирател няма.“

(Бел.р. Химнът на ГЕРБ е по текст на Людмил Такев и музика на Митко Щерев.)

Пуснах култовото парче на Митко Щерев, който беше написал по времето на онзи комунизъм музиката за личния филм на Тодор Живков, озаглавен от него ли, от някой друг ли -“Човек от народа“.

Е, той 7 септември наближава и тогава е рожденият ден на вожда Тодор Живков. Юбилей?!? Цели 100 години от този тъй „щастлив“ ден...

Просто няма как премиерът и партиен лидер на европейците ГЕРБ Бойко Борисов да застане пред паметника в Правец на Учителя, както го направи преди 10 години и да не му подшушне там в отвъдното, че днес няма БКП, но има ГЕРБ и те си имат своя химн от същия талантлив композитор Митко Щерев...

Просто от ГЕРБ направо изтрещяха...

Прилагам съвсем непредубедено няколко коментара от социалната мрежа Фейсбук по повод този химн, защото те според мен казват истината-такава, каквато е. Моля за извинение за цитата и вероятно затова, че ще ви наруша личното пространство, но тук съм коментирал и аз... Ако мълчим и не застанем против подобен абсурд, така и ще си останем в онова робско примирение, което дава на подобни глупости наглост и крила. Ето защо ще ви цитирам, а който има очи, да чете, и който има ум да, размисли.

Dobromir Banev Чия е тая глупотевина?!

Zapryan Zapryanov добре, че не съм закусил... щях да повърна...

Vasko Chehlarov lele lele

Stela Markova Брутааалика!

Гласовете Ви ааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!

Stela Mollova No comment!!!!

Venko Grigorov lele

Stoyan Donchev Хареса ми. Жанрът на този тип музикални произведения не предполага възможност за нещо по различно.

Десислава Недялкова Леко ми напомня погребален химн....!!!

Боряна Ашикова Ох, добре поне, че не пее Веско Маринов....

Olia Jeleva Болни хора.....

Tsvetelin Nikolaev Tsanev.... стига бе хора! преди малко закусвах, и сега ще ме накарате да повърна!?

Stanka Dimitrova Чудех се тия дни защо ми беше едно шуто в душата, но... когато чух химна - разбрах какво ми е липсвало.

Ivaylo Pehlivanov Звучи по „комунистически“, защо ли?

Miryana Yovcheva Абе хора, аз не съм живяла в комунистическия период на нашия бит и действителност, ама вече имам чувството, че ще придобия невероятно изчерпателна представа за „комунистическата пропаганда“...Ще се разплача!!!!! :D :D :D

Veselina Michailova Tuk se stoi..mirno i vsi4ki pravi!!!...izgrqva svetlina,zove...:))))

Ivo Kirovski Вярно, че това е краят :-))) А сигурни ли сте, че Веско Маринов не пее?

Росица Сергеева А кога ще дойде Априлският пленум?!!!!!!!

Niki Laz За родину, за борисову!!!!!

Lioni Naidenova Ама, това за партия Герб ли е написано специално?????????

Beatrice Radenkova Не съм религиозна,но в случая мога само да се прекръстя...:(

Ani Bojidarova А манифестация на 9 септември ще има ли? :D

Vladimir Stoyanov Да се смея ли, да се кръстя ли...

Lioni Naidenova Боже по-горе прочетох, че го имало в устава на партията, химна де....още не мога да повярвам, ама ТОЙ наистина е превъртял...

Daniela Arnaudova Герб ми дължи 2 лв - повърнах си закуската...

Lioni Naidenova Mай предлагаш да се възхищаваме на ББ и химна му, както той на Т.Живков

Жак Спаро началото на края.

Stanka Dimitrova Предлагам вместо реалисти да станем „оптимисти“, слагаме си розови очилца и да живей, живей труда.

Атанас Георгиев-Наке прелюдия за секс

Iordan Vassilev Ако някой е забравил как започваха кинопрегледите през далечната 1976г.....липсва само ликът на вожда(и вождчетата), който е като „слънцето, въздуха и водата“ за отрудения български народ. Комунизмът е не само политическа система, той е болестно състояние на духа!!!

П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.