ГЕРБ казва кандидат-президента на 2 октомври, а защо не на 6 ноември ...

колаж : Георги Динев - В униформата на татко

ГЕРБ ще обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент на 2 октомври 2016 г.
Това реши Изпълнителната комисия на партията, като взе предвид предложение на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър.
"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидат-президентската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", каза вчера пред БНТ Цветан Цветанов.

Ако това е Николай Младенов, това ще е поредното  синче и внук на активни борци против фашизма и капитализма. Баща му Евтим Младенов е бил е бил кадър на ДС.

Ето какво разкрива за него Антон Тодоров пред в. "Репортер" в материал публикуван и в сайта afera.bg :

"Евтим Николов Младенов е бил подполковник от Държавна сигурност, шифровчик в Първо главно управление или външното разузнаване. Ето какво пише в този документ, който може да се открие във Фонд 9 – Опис 4a – a.e.406 на служебния архив на Първо главно управление:

Нека видим какво показват документите – в служебния архив на Първо главно управление на Държавна сигурност има документ, който най-накрая слага точка по въпроса какъв е бил бащата на днешния ни външен министър.

”Предложение, рег. №22134, от 30.12.1986 г. Строго секретно!

Относно: Изплащане на допълнително месечно възнаграждание по условията на Постановление на МС №44 от 17.07.1986 г. на служители от ПГУ – ДС, изпълняващи шифрова работа.

Във връзка с изпълнение на Заповед № I-174 от 20.Х.1986 г. на Министъра на Вътрешните работи, предлагам:

I. На основание т. 5, буква „а” от горната заповед да се изплаща допълнително месечно възнаграждание на служители от ПГУ – ДС, считано от 01.09.1986 г., както следва:

с 30 лв. / до 15 г. ш.стаж /

1. Подп. Костадин Динков Димитров

2. Подп. Иван Владимиров Гогов

3. Подп. Кирил Сергиев Миланов

4. Подп. Евтим Николов Младенов

Евтим Николов Младенов е покойник от осем-девет години, никога не е обявяван от Комисията по досиетата и поради това личното му дело е недостъпно. Но както писах и в предишните публикации, свързани с кандидатстването на Асен Агов за кадрови офицер в ПГ-ДС – следите почти винаги остават. Така и тук. Бащата на Николай Младенов е родом от монтанското село Горна Вереница, където наследниците му имат все още къща (неговият брат Младен Николов и чичо на днешния външен министър също е бил дипломат. Започва кариерата си в Москва, а след това е посланик на България в държави от Латинска Америка). Евтим Николов Младенов не е бил от ученолюбивите, защото е останал със средно образование, както сочи друг документ от служебния архив на ПГУ-ДС във Фонд 9 – Опис 4а – а.е. 23. Там на стр.133 може да се намери ЗАПОВЕД на МВР ПГУ – ДС, № 410, от 16.07.1982 г. в която пише: „Преназначавам служители от Първо главно управление-ДС, считано от датата на издаване на заповедта както следва:

“Подп. Евтим Николов Младенов, старши разузнавач, със средно образование, на длъжност инспектор, със заплата за длъжност 225 лева”. Това обаче не му попречило да се издигне в йерархията на външното разузнаване на комунистическа България и да стане и партиен секретар на първична партийна организация във външното разузнаване.

Ето тези факти автоматично маргинализират и правят силно уязвима тази, иначе, правилна позиция на Младенов.

В политическото, а и не само там, говорене има правило – важно е не само какво се казва, а и кой го казва. Бащата Евтим Младенов е прекарал десетилетия в най-горните етажи на посолствата, където се разполагат шифровалните стаи, без прозорци, в изключителни тежки и съсипващи здравето условия (затова вероятно и умира млад). Така е било например в периода 1979 г. – 1984 г. в Дамаск, когато осемгодишният Младенов е учил във втори, трети и четвърти клас (една от неговите учителки по това време в посолството е била майката на Владимир и Боян Чукови). Младенов често е учел на покрива на посолството ни, докато баща му е шифровал етаж по-надолу. По-късно, когато бащата е в посолството ни в Холандия, Младенов вече учи в гимназия на компанията „Шел”, както си спомниха в разговор с мен наши офицери от ПГУ. И понеже тази гимназия е елитна и скъпа, там външното ни разузнаване е доплащало обучението му.

Всичко това поражда основателни съмнения дали пък днешният външен министър Николай Младенов не е просто една реинкарнация, прероден Павлик Морозов-толкова е нечистоплътно това, което говори и се опитва да прави. Нечистоплътно е, защото на тези години промените са невъзможни и опитите да се направи по-добре приключват с правене както винаги."

http://afera.bg/%D0%B1%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD...

Явно такава е цялата кадрова пейка на кадрите от ГЕРБ - президент -комунист, премиер- комунист, председател на парламента - комунист и естествено кандидат - президент -син и внук на активни борци против фашизма и капитализма - Николай Младенов ...

Ясно ли е защо ГЕРБ не казват по-рано от 2 октомври кой им е кандидат - президент? Страхуват се от простата истина, че 27 години след Тодор Живков ни управляват наследниците му от номенклатурата на БКП и ДС и народецът може и да се събуди ?

Но дори и в деня на изборите 6-ти ноември да се случи това, че да се обяви кандидата за президент на ГЕРБ, Цецо и компания пак ще спечелят изборите, защото парите, организацията и силата на органи и органчета е в тях ... Също както по времето на ДС и БКП ...

burgas-podlupa.com