You are here

Гласят Иван Гешев за зам.-главен прокурор

Гласят шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев за зам.-главен прокурор. Това научи Фрог нюз от депутати от ГЕРБ. Припомняме ви, че ВСС гласува в четвъртък да се назначи още един заместник на обвинител № 1 Сотир Цацаров. Техният брой е общо пет, но едно място остана вакантно, след като Борислав Сарафов бе назначен за шеф на Националната следствена служба.

Гешев спечели сърцата на властимащите, след като стана наблюдаващ прокурор по делото КТБ, обслужващо изцяло интересите на модела КОЙ. Така от командирован редови прокурор в Перник, той се издигна светкавично бързо до началник на спецпрокуратурата. Не е тайна, че въпросната структура се използва за политически и олигархически поръчки. Сред магистратите се коментира, че там се носели най-големи рушвети, за да се реши едно или друго дело в дадена посока. Последната акция на ведомството е срещу кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева.

 

Има сериозни предположения в магистратските среди, че главният прокурор Сотир Цацаров няма да доизкара мандата си и година по-рано - тази есен, ще напусне поста, за да стане конституционен съдия. Твърди се, че вече е решено кой ще го замести. Това е другият любимец на властта и лично на Бойко Борисов и Делян Пеевски - шефът на антикорупционното звено Пламен Георгиев. Смята се, че в лицето на Георгиев и Гешев, властта не само ще закрепи позициите си, но ще се предпази от евентуално бъдещо раследване за корупция.

https://frognews.bg