Гостуващият утре в Бургас Виктор Орбан заяви : Европа трябва да се събуди

Европа трябва да се събуди, защото мигрантската криза няма да се реши сама от себе си. Необходими са алтернативи - смислени дебати и обединена Европа. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан в обръщение пред парламента в Будапеща.

 

Той остро разкритикува мигрантската политика на ЕС и заяви, че издигането на ограда от унгарските власти по сръбската и хърватската граница, за да се спрат мигрантите, е най-голямото доказателство за неспособността на Брюксел, коментира БГНЕС.

 

Унгарският премиер се обяви мигрантската криза да се решава на национално ниво. Според него очакваният успех по време на референдума на 2 октомври само ще увеличи съпротивата на страната срещу каквото и да било квотно разпределение на мигрантите.

Виктор Орбан заяви, че по време на неформалната среща на ЕС в Братислава от 16 септември ще „говори срещу опасната европейска мигрантска политика, която трябва да бъде заменена от политиката на самоотбрана и демонстрация на сила".

На 14 септември министър-председателите Борисов и Орбан ще инспектират сухопътната граница и преградното съоръжение при ГКПП „Лесово“, както и охраната на морската граница.

При предишното си посещение на 29 януари т.г. Орбан призова България и Македония да изградят огради по границата си с Гърция. Той вече няколко пъти заяви, че ЕС трябва да приеме страната ни в Шенген.

http://avantage.bg/