Готви се нов протест срещу Гешев в понеделник пред Съдебната палата

На 29 юли-понеделник, пред Съдебната палата се организира нов протест срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Той ще е от 18,30 и вече се подготвя в социалните мрежи.

Медиите, обслужващи властта отразиха изкривено вчерашния протест пред ВСС. Основната им теза е, че на протеста са участвали основно хора, близки до осъдения на първа инстанция кмет на "Младост" Десислава Иванчева, както и събитието е било малобройно. Според присъстващи, протестът е бил посетен предимно от млади хора, включително от майки с деца. Самият Гешев зави, че той не се съобразява с хората, излезли на улицата.

 

Самата Иванчева пък написа във Фейсбук: "Време е да станем гневни! Днес Прокурорската колегия във ВСС отказа да оттегли единствената си номинация за нов главен прокурор, така Иван Гешев остава безалтернативен кандидат. Подготвят ни тоталитарна прокуратура в олигархична държава! Правата и свободите на всички ни са сериозно застрашени от този скандален избор! Да кажем НЕ на Олигархията, която си избира на тъмно нов главен прокурор".

https://frognews.bg/novini/gotvi-nov-protest-sreshtu-geshev-ponedelnik-pred-sadebnata-palata.html