You are here

Граждански марш за европейско правосъдие в деня на убийството на Джовани Фалконе

Да потвърдим европейската ни принадлежност призовават от „Правосъдие за всеки“

Инициатива „Правосъдие за всеки“ призовава всички свободни граждани и активни граждански организации да се присъединят на 23 май от 18.30 ч. към Гражданския марш за европейско правосъдие. Датата е избрана символично – на този ден е взривен в колата си до Палермо един от най-смелите борци срещу мафията в Италия – независимият прокурор Джовани Фалконе, станал символ на тази борба в световен мащаб. 

На 24-ти май е празникът на писмеността и словото – имаме какво да кажем и да изискаме от нашите държавници по тези два повода, казват организаторите.

Нека защитим заедно демокрацията, свободата на словото и върховенството на правото. Да потвърдим европейската ни принадлежност и да поискаме истинска правосъдна реформа за независимо, ефективно и достъпно правосъдие, за държава на гражданите, а не на мафията!

Ще обявим допълнително мястото на събиране и маршрута на шествието. Който желае да участва като съоганизатор, да заяви тук включването си като граждански организации в срок до 18.05.2017г., призовават от „Правосъдие за всеки“.

http://www.faktor.bg