Гущерът на корупцията си маха опашката и залъгва че ще се самоизяде.

Ilian Vassilev

Общият размер на неплатените данъци печалба за десет години със сигурност могат да превишат 5 милиарда лева, т.е. да превишат стойността на активите на компанията. Това предполага, че можеше да предявим иск и да си вземем обратно компанията като обезпечение по този иск. И тогава проблемът да не бъде само и толкова защо е приватизирана тази компания, а защо през тези повече от 20 години, и особено през последните 10 години, когато е нямало печалба, държавата е гледала встрани.
Нали разбирате, че не конкретният олигарх, който получаваше определена част от пропуснатите ползи за себе си, а политическия, административен и прокурорски чадър над него трябва да бъде, но няма да бъде нито разследван, нито обвинени и осъден. И тези същите наглеци, сега ще ми се правят на борци срещу корупцията, след като сами за корумпирани и са за затвора?!
Да припомня нещо много важно - корупционната схема включва както недоглеждане от страна на данъчните, така и съзнателно блокиране на доклади към ръководството на НАП за практиките на "трансферно ценообразуване" /има такива доклади и ревизии, още повече че НАП има свое бюро там/. В тези доклади подробно са описани начините по които "се извежда" от страната стойност, която влияе негативно върху финансовия резултат, т.е. печалбата и тук имаме загуби, а в майката компания има само печалби!? Включва и затваряне на очите на ГУ Митници, за необмитени количества суров нефт /помните битката с измервателните уреди, и кой от шефовете на митниците си "отиде" безвреме/, за игрите с приетите закони от депутати и политици, за акцизните складове, които не допускат внос на конкурентни горива, съзнателно недоглеждат схемите с "търговските отстъпки", които също влияят върху финансовия резултат, многобройните практики на злоупотреба с монополно положение, отново с пряк и непряк финансов ефект, които останаха незабелязани от КЗК /а те също са извън полезрението на пунтамариста Гешев/
И всичко това при Борисов, Цацаров и Гешев.
Но Доган има сарай в зоната на компанията - сиреч пито платено.
Ех, Гешев, Гешев - толкова си прозрачен и елементарен. Нали сега ще погнеш въпросния олигарх за да замажеш следите които водят по-нагоре.
Пунтамара Гешев реализира най-голямата операция за замитане на следите и прикриване на истинските господари на корупцията у нас с избирателното си отношения срещу ниското звено на корупцията за да замете следите към главните, тези на върха на пирамидата.
Гущерът на корупцията си маха опашката и залъгва че ще се самоизяде.
Не ме интересува толкова Цветан Василев, той е инструмент. Интересуват ме господарите ти, които го поставиха и след това махнаха, като унищожиха банка за 4 милиарда лева, и пътьом милиарди на данъкоплатеца, и от това почти нищо не постъпи в държавата, а отиде в техните, на господарите, джобове.
Не ме интересува толкова Васил Божков, а тези които го закриляха, тези отгоре, които пропуснаха да го обложат с половин милиард, а сега са на път да го подменят с поредния послушен техен олигарх от Ефбет. И всичко да си продължи по старому. Божков посочи "по горе" за отговорността и каза че е готов да си плати всичко. Но Гешев не търси "по - горе" а просто спешно търси да го блокира и замени с новия човек и тогава схемата да си остане непокътната, с новите стари играчи.
Не ме интересува толкова петролния олигарх, защото той е дребното звено във веригата, а господарите, тези които закриляха това безобразие и които през Гешев ни предлагат медиен фейк на борба с корупцията, в която вместо лицето Х ще дойде лицето У.
Пушек и огледала спектакъл, които цели да излъже и нас и Европа и САЩ. В края господарите същите, само актьорите подменени.
Гешев е много, много по-опасен от Цацаров. Защото в него няма дори елементарна опора в базисен морал и професионализъм - той е епитом на Школник от Симеоново - готов да служи, упорит, хрътка и по всичко изглежда са му обещали кариера до върха.

Фейсбук