Дамата на Париж ще бъде възстановена. Българското правосъдие обаче трудно ще се въздигне от пепелта

Ilian Vassilev

Дамата на Париж ще бъде възстановена. Българското правосъдие обаче трудно ще се въздигне от пепелта и да намери пътя към общественото доверие след вчерашната присъда срещу Иванчева и Петрова.
Когато прокурорите избират съдии, а конституционният Румен Ненков излагайки този факт, не намира това за проблем, значи пожарът в правосъдието ни е по-опустошителен. 
Тъй като владеят специализирания Апелативен съд, цялата битка ще се пренесе във Върховния Касационен Съд. 
Най-голямото пораж
ение което Цацаров и Борисов нанесоха е че убиха солидарността и търпимостта към несправедливостта в българския народ. Новите поколения направо ги изключиха от уравнението.
Не се заблуждавайте - в тази страна нищо не става без Борисов. 
Честито, имате първите политически затворници. И не го забелязвате.
Имате следните опции за реакция -
1. да излезете и протестирате
2. да обявите гладна стача
3. да напишете хиляда ФБ статуса
4. да гласувате за тях
5. да нарежете салатата и си сипете по едно.
6. да спите спокойно като знаете че такова насилие е практиката, не изключението.
Само като видя колко "приятели" имам във ФБ и че с половината от тях щяхме да променим страната си. Помните ли думите в песента приятел е този, който рани от моите болки да има!? 
За България 1989 година не е променила нищо. Ние си живеем в тоталитарна държава, никога не сме преставали. Единствената разлика са отворените граници. На власт са хора с тоталитарно мислене. И свикнал с тоталитаризма народ, който и да убият пред него ще се прибере да си пие ракията и яде салатата.

Фейсбук