Даниела Горчева : Ето как ГЕРБ ни пазят от Русия на Путин - превърнали са България в разграден двор.

Даниела Горчева
 
Това е. Ето как ГЕРБ ни пазят от Русия на Путин - превърнали са България в разграден двор.
1. Как така руска фирма, свързана с "Газпром", строи на територията на България с наемни руски и беларуски работници? Кой разреши това, след като изпълнителят "АРКАД" не е посочил подизпълнители в своята оферта и при подписване на договора за изпълнение?
2. Къде са "хилядите работни места" за български работници, като на обекта няма нито един българин?
3. Кой и как издаде разрешителни за работа на тези работници? Имат ли редовни документи за пребиваване и работа в България?
4. Има ли руската фирма-подизпълнител валидни сертификати и разрешителни за извършване на подобни строителни дейности?
5. Кой и как контролира изпълнението на строителната дейност и качеството на работата?
6. Кой ще носи отговорност при авария или да си ходим пеша, ако не ни харесва? При тези проекти няма "ремонт на ремонта", а жервите може да са стотици!
7. Тези четири милиарда ли са цената, платена към Путин и Ердоган за оставането на Борисов на власт? Цената да запазят информацията за контрабандните канали за цигари на Булгартабак и каналите за каптагон през Турция за Сирия и Ирак? Канали контролирани от Бойко Борисов и Делян Пеевски?
8. За каква диверсификация говорим, след като руска фирма, свързана с Газпром, със свои работници строи руски газов поток за пренос на руски газ в България, като българите плащаме цената и всички разходи?
9. ДЕЛТА ГАРД ли охранява обектите на „Труски поток” в България?
10. Как така руски мутри нападат журналисти и граждани на българска територия, ние руска анклав ли сме, или суверенна държава?
Все едно някой да си направи частен паркинг във вашият двор, вие да платите цената за всичко, а той да си събира таксите от колите и да ви разреши великодушно да си паркирате и вашата кола на двойна цена. Ще се радвате ли?"
Нито на обекта, нито в Брусарци протестиращите не откриха представители на IDC.
 
Фейсбук
снимка : БулФото