ДАНС подхваща Волен Сидеров

Данъчните започват тотална проверка на партия "Атака" от 2005 г. до сега. Това твърдят пред "Галерия" бившите атакисти Ивайло Минов и Мартин Мартинов, които неотдавна се разделиха с Волен Сидеров.

ДАНС подхваща Волен Сидеров Двамата се срещнали тези дни с шефа на НАП Красимир Стефанов. При данъчните вече имало купчина жалби от бивши служители на Волен Сидеров, в които се описвали редица финансови нарушения. Затова шефът на НАП разпоредил пълната проверка на партията.

Двамата разочаровани от лидера си атакисти Мартинов и Минов дали най-подробни обяснения за двойното счетоводство в партията, при което се разписвали за едни суми, а получавали съвсем други. Самите те напуснали "Атака", след като им предложили да подпишат нови договори с жестоко орязани заплати. Те са категорични, че следващата им стъпка ще бъде да заведат дело на Сидеров за неизплатените заплати и отпуски при напускането. В петък, 4 ноември, двамата ще му връчат нотариална покана, в която за пореден път си искат парите. Според тях финансите на "Атака" се стопили, след като Волен Сидеров почнал да употребява партийната субсидия за лични цели. Те припомнят, че в медиите излязоха скандални подробности за скъпи имоти на партийния бос и приближената му депутатка Деница Гаджева.

ДАНС също се е заинтересувала как се харчи партийната субсидия в „Атака“. Агенцията също започнала проверка, след като се натрупали многобройни сигнали за злоупотреби с огромните средства.

Междувременно депутати от „Атака“ се готвели да напуснат парламентарната група на Волен Сидеров. Споменават се имената на Калина Крумова, Цвета Георгиева, Димитър Карбов, Огнян Стоичков и Борис Стоянов. До дни те щели да се разделят с националиста.

Марина ИВАНОВА

в. „Галерия“