You are here

Да му мислят „Репортери без граници”. След 109-тото място през миналата година, не знам какво ще мерят тази година. Кьорава свобода и жива телевизия не останаха по тези земи.

Georgi Borisov Georgiev

Не си сипвайте, не помага!
След корупцията и контрабандата, в България бе преборена и свободата на медиите. Буквално. Поне що се отнася за телевизиите. Да му мислят „Репортери без граници”. След 109-тото място през миналата година, не знам какво ще мерят тази година. Кьорава свобода и жива телевизия не останаха по тези земи. Ако Буда се порови в кофите за боклук може и да изрови две-три телевизии с бандерол от Булгартабак, но там „свободата” е сведена до избора, кое мазно ченге да поканиш за сутрешният блок. Когато миналата година БОЕЦ внесохме сигнала и ИВСС образуваха проверката срещу Цацаров заради ЦУМгейт, единствено Люба Кулезич ни покани в предаването си за да отрази случая. А това бе един от най-скандалните гейтове за изминалата година. Останалите телевизии мълчаха, като гербаджийски кмет на разпит пред ДАНС. Ако днес се случи нещо подобно, вероятно ще обявят, че лично Цацаров е сезирал Инспектората, а ние сме куриерска служба, която само е занесла сигнала. „Холандия подкрепи България за Шенген” , помните ли? Беше съвсем скоро. Това ни чака. Вместо Швейцария на Балканите се превърнахме в Северната Корея на Европата. Само дето в Северна Корея се знае кой, кой е, а у нас и това не знаем. Защото КОЙ има много лица и имена. 
Всъщност, винаги може да гледате Дискавъри. Там дават как маймуната се е превърнала в човек. Скоро може да пуснат и филма, как едни хора се превръщат в маймуни, а свинете са станали господари на държавата им. Ако нямате Дискавъри, просто се огледайте.

Фейсбук